PNL se reuneste in SEDINTA joi dimineata, inainte de a merge la CONSULTARI la Cotroceni

Comisia de unificare a PNL se reuneste in sedinta la sediul partidului din Aleea Modrogan miercuri la ora 08.30. Cel mai probabil, dupa aceasta sedinta delegatia stabilita din partea partidului se va prezenta la consultarile de la Cotroceni. 

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a declarat, miercuri, dupa demisia Cabinetului PONTA, ca PNL cere alegeri anticipate printr-un acord politic. In replica, liderul PSD, LIVIU DRAGNEA, a afirmat ca PSD nu vrea un scrutin inainte de termen, social-democratii urmand sa vina in fata sefului statului cu o propunere pentru un guvern stabil, in conditiile in care actuala coalitie are inca majoritate in Parlament.

”Acesta este mandatul PNL legat de alegerile anticipate si credem ca daca este bunavointa prin acord politic putem sa rezolvam aceasta criza si situatia in care ne aflam”, a spus copresedintele PNL ALINA GORGHIU, la finalul sedintei convocate de liberali dupa depunerea mandatului Guvernului.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: Am vorbit cu presedintele IOHANNIS. PSD va merge singur la CONSULTARILE de la COTROCENI  

“PNL a inteles foarte clar un lucru – ca manifestarea de aseara la care au participat zecile de cetateni romani este o manifestare impotriva neglijentei, arogantei si coruptiei din administratia publica centrala sau locala. Este categoric un avertisment puternic pe care cetatenii din Romania il dau clasei politice in ansamblul ei. Nu cred ca este o surpriza pentru nimeni ca, astazi, PNL solicita alegeri anticipate. Solicitam asta inca din ianuarie 2015, de la inceputul anului. (…) Credem ca astazi cel mai rezonabil lucru, cel mai echilibrat si cel care vine in asteptarea societatii civile nu este altceva decat solutia alegerilor anticipate printr-un acord politic”, a declarat copresedintele PNL ALINA GORGHIU.

Ea a subliniat ca mandatul cu care PNL va merge la consultarile de la Cotroceni este cel al alegerilor anticipate.

Intrebata daca alesii PNL isi vor da demisia in bloc pentru a forta organizarea alegerilor anticipate, ALINA GORGHIU a declarat ca este prematur sa vorbim despre ce va face PNL, adaugand insa ca liberalii vor purta discutii cu liderii partidelor parlamentare pentru a vedea in ce masura este posibila organizarea alegerilor anticipate.

CITESTE SI: VICTOR PONTA A DEMISIONAT! NUMELE SURPRIZA PROPUS PENTRU FUNCTIA DE PREMIER INTERIMAR. UPDATE

“Este prematur sa vorbim despre ce vom face. Vom face noi primul pas si vom initia un dialog cu liderii partidelor politice parlamentare sa vedem daca se poate contura aceasta optiune pe care nu doar noi ne-o dorim, dar credem ca este in acord cu solicitarile societatii romanesti. Vom vedea in cursul zilei de astazi daca si in ce masura pozitia celorlalti lideri se va suprapune peste aceasta propunere”, a declarat ALINA GORGHIU.

Copresedintele PNL mai spus ca demisia unui numar de parlamentari nu atrage dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.

In decursul acestei seri, demisia lui VICTOR PONTA a ajuns la Cotroceni, urmand ca presedintele KLAUS IOHANNIS sa anunte calendarul consultarilor. 

Sursa foto: pnl