PNL si PDL au depus motiunea simpla “PSD are alergie la justitie”

PNL si PDL au depus motiunea simpla "PSD are alergie la justitie"

Parlamentarii PNL si PDL au depus miercuri, la Camera Deputatilor, motiunea simpla “PSD are alergie la justitie!”, prin care intentioneaza sa sanctioneze demersurile PSD impotriva justitiei si a statului de drept care “contravin atat intereselor romanilor, cat si modernizarii Romaniei, singurele interese satisfacute de PSD fiind interesele politice, economice si electorale”.

Reprezentantii celor doua partide au lansat, intr-o conferinta de presa, si un apel pentru dezbaterea urgenta a textului motiunii, prin convocarea unei sesiuni extraordinare in perioada urmatoare.

Potrivit initiatorilor, motiunea simpla “PSD are alergie la justitie!” sanctioneaza toate demersurile PSD impotriva justitiei si a statului de drept care contravin atat intereselor romanilor, cat si modernizarii Romaniei, singurele interese satisfacute de PSD fiind interesele politice, economice si electorale ale baronilor locali. Grupurile parlamentare PDL si PNL doresc sa atraga atentia asupra importantei actului de justitiei a carei calitate este data si de raspunderea pe care un ministru al Justitiei si-o asuma, iar astazi ne aflam in situatia in care un ministru al Justitiei nu si-a asumat raspunderea de a apara statul de drept, de a proteja lupta anticoruptie si, de aceea, deputatii celor doua formatiuni solicita prezenta sa in Parlament cat se poate de repede pentru limpezirea acestui caz si stoparea derapajelor de neacceptat intr-o societate democratica.

“Le solicitam public presedintelui PSD al Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea, cat si colegilor din Biroul Camerei Deputatilor, sa convoace o sesiune extraordinara a Parlamentului cat se poate de repede pentru ca independenta justitiei si independenta pozitiei ministrului Justitiei raportat la o speta cum este cea a domnului Duicu de la PSD Mehedinti merita toata atentia Parlamentului Romaniei. Imi permit sa-l informez pe ministrul Cazanciuc asupra faptului ca intr-o societate democratica, intr-un stat de drept, niciun om politic, niciun ministru, nu are voie sa stabileasca avansari sau numiri in functii, asa cum este cazul expus in motiune, pe criterii politice si de apartenenta la un partid politic. Nu putem intelege de ce PSD alege sa faca numiri doar pe baza CV-ului de partid, de ce intr-un stat de drept care si-a asumat obligatii externe, PSD alege de fiecare data calea protejarii unor alesi locali sau parlamentari, uitand ca toti ar trebui sa fim egali in fata legii”, a declarat vicepresedintele PNL Alina Gorghiu, vicelider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

“Ceea ce ne dorim este ca domnul ministru sa vina in fata Parlamentului sa ne explice ce s-a intamplat si cum au fost facute aceste numiri in cadrul DNA, in functii de conducere a DNA, inclusiv a sectiei judiciare. Ceea ce vedem astazi, in cazul domnului Cazanciuc, este ca nu a intreprins nici un demers, desi s-a angajat in acest sens, pentru a ameliora statul de drept si a inlatura criticile din MCV. Dimpotriva, ne arata ca de fapt este un simplu instrument al baronilor locali care face numiri in functie de solicitarile si comanda politica pe care o primeste”, a precizat si parlamentarul PDL Valeria Schelean, vicepresedinte a Comisiei juridice, de disciplina si imunitati.