PNL si PDL, intalnire de taina la sediul din Kiseleff – UPDATE

PNL si PDL poarta, marti, o noua runda de negocieri pentru unificarea dreptei. Se fac strategii si se calculeaza pasii pentru formarea unui mare partid, iar reprezentatii celor doua formatiuni politice continua seria intalnirilor in cadrul carora se analizeaza conditiile fuziunii.

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, si presedintele PDL, Vasile Blaga, discuta la sediul PNL din Bulevardul Kiseleff, unde se afla si fostul presedinte PNL, Crin Antonescu.

Surse politice sustin ca, inainte de intrevederea dintre Iohannis si Blaga, a avut loc o discutie intre actualul presedinte interimar al PNL si Crin Antonescu, fostul lider al partidului.

UPDATE ora 12.30: Intalnire ferita de ochii presei intre Klaus Iohannis, Crin Antonescu si Vasile Blaga. Liderii PNL si PDL au discutat, in urma cu putin timp, la sediul PNL din Kiseleff, despre unificarea dreptei si despre candidatul pe care il vor lansa in cursa pentru Cotroceni. Inainte de discutiile cu PDL, Klaus Iohannis s-a intalnit cu Crin Antonescu.

Daca liderii PNL au spus ca nu vor sa schimbe numele partidului, cei de la PDL s-au aratat dispusi sa renunte la nume, deoarece miza este mult prea mare pentru a nu se renunta la orgolii. Pe 1 august va fi anuntat candidatul dreptei care va intra in cursa pentru presedintia Romaniei. 

Citeste si: PDL a votat in Colegiul Director pentru fuziunea cu PNL

Reamintim ca democrat-liberalii au votat luni, la Colegiul Director al partidului, in unanimitate, pentru fuziunea PDL cu PNL. PNL si PDL doresc ca fuziunea sa se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Presedintie sa se faca pana cel tarziu la 1 august, au anuntat, luni, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, dupa intalnirea de luni a reprezentantilor celor doua partide.

“A fost o discutie scurta si foarte buna, am reconfirmat impreuna ca dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune intre PNL si PDL, cat de repede va fi posibil acest lucru”, a declarat Iohannis.

Mondo News iti recomanda si: Ce spune Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa la Presedintie

Iohannis a mai precizat ca au fost convenite “comisii mixte de lucru” ale celor doua partide, care sa lucreze pe anumite domenii in perspectiva fuziunii.

“Cred ca acest inceput in forta arata determinarea noastra de a merge inainte pe aceasta cale. Doar ca sa nu uitam, vreau sa reiau ideea cu candidat comun. A durat cateva secunde discutia si toata lumea a reconfirmat ca noi si credem si partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidentiale. Asta in cazul putin probabil ca nu reusim fuziunea mai repede decat se pune discutia cu candidatul la prezidentiale”, a afirmat Iohannis.

De asemenea, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca, incepand de luni, grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor lucra impreuna.