PNL si PDL discuta marti despre FUZIUNE. Statutul noului partid este FINALIZAT

Liderii PNL si PDL continua sa discute marti despre procesul de FUZIUNE. Ultimele aspecte de pus la punct in aceasta sedinta sunt legate de numele si semnul noii formatiuni.

Sedinta in care se vor intalni liberalii si democrat-liberalii incepe la ora 9,00. La intalnire vor participa, printre altii, presedintele PNL, Klaus Iohannis, si presedintele PDL, Vasile Blaga.

Potrivit unor surse politice, statutul partidului rezultat in urma FUZIUNII dintre PNL si PDL, care cuprinde criterii de integritate cumulate ale celor doua formatiuni politice, a fost finalizat.

Citeste si: PROIECTUL STATUTULUI PARTIDULUI CARE VA REZULTA DIN FUZIUNEA PNL SI PDL A FOST FINALIZAT

Astfel, conducerea noii formatiuni ar urma sa fie paritara. Statutul mai prevede modul de functionare a conducerii centrale si a filialelor judetene si locale pana la primele alegeri interne, care vor avea loc in 2017.

Dupa sedinta de azi, liberalii vor lua in discutie acest document in Biroul Politic National si in Delegatia Permanenta a PNL, proiectul de statut statutul urmand sa fie transmis si organizatiilor.

“STATUTUL in proportie de 99,9% este finalizat, mai raman doua-trei aspecte care tin de aspectele politice, care vor fi agreate marti de lideri si de foruri. In sedinta Delegatiei Permanente va fi facuta o prezentare a proiectului de statut al noului PARTID rezultat in urma fuziunii, iar statutul va fi comunicat tuturor membrilor, pentru a intra in dezbaterea interna, urmand sa primim propuneri”, a declarat purtatorul de cuvant al liberalilor, Alina Gorghiu.

BLAGA, OPTIMIST CU PRIVIRE LA FUZIUNEA PNL CU PDL. CONGRESUL DE FUZIUNE, POSIBIL IN 26 IULIE

Sursa foto: evz.ro