PNL si PDL vor o fuziune rapida, inainte de alegerile prezidentiale

VASILE BLAGA, despre candidatul la prezidentiale: Am terminat negocierile si vom da detalii dupa sedinta BPN

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti ca PNL si PDL vor sa fuzioneze cat mai repede, adaugand ca acest lucru s-ar putea produce inainte de alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

“Dorim o fuziune cat mai repede cu putinta. Nu am dat termene pana acum, dar fuziunea dorim sa aiba loc inainte de alegerile prezidentiale”, a declarat Vasile Blaga.

La randul sau, Gheorghe Flutur a precizat ca sunt functionale sapte comisii de coordonare, prima intalnire urmand a avea loc miercuri cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Citeste si: FUZIUNEA PNL – PDL ar putea avea loc pana la 1 august. UPDATE

“In sensul infaptuirii fuziunii avem 7 comisii. Maine avem intalnirea cu FMI, Catalin Predoiu coordoneaza comisia. Apoi comisia privind legatura cu organzitiile judetene. Apoi vom elabora strategia de statut”, a spus Flutur.

Intalnirea comisiei PNL-PDL cu reprezentantii FMI va avea loc la sediul democrat-liberalilor, la discutii fiind prezent si presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

“Intalnirea cu FMI va avea la sediul PDL cu Kiseleff voi participa alaturi de Iohannis, fiecare insotit de cate trei colegi din partid.

Vasile Blaga a confirmat, totodata, ca sunt discutii si cu IRL, precizand ca “fiecare partid poate fziona cu orice alta forta politica de centru dreapta”.