PNL: SISTEMUL de TERMOFICARE in COLAPS. OPRESCU si PONTA, vinovati de INCOMPETENTA

PNL solicita premierului VICTOR PONTA si primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU, sa faca toate demersurile pentru inlaturarea popririi pe CONTURILE RADET, sustinand ca SISTEMUL de TERMOFICARE se afla in COLAPS si ca cei doi sunt vinovati pentru aceasta situatie.

Viceprimarul Capitalei CORNEL PIEPTEA a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca SISTEMUL de TERMOFICARE este in COLAPS, afirmand ca VICTOR PONTA si SORIN OPRESCU sunt vinovati pentru aceasta situatie si ca acestia trebuie sa raspunda in fata cetatenilor pentru INCOMPETENTA.

CITESTE SI: CORNEL PIEPTEA: Angajatii RADET risca sa nu-si ia salariile inainte de Pasti 

“Din cauza nepasarii lui VICTOR PONTA si SORIN OPRESCU fata de deteriorarea SISTEMULUI de TERMOFICARE am ajuns in situatia in care lunar se duc in pamant 7 milioane de lei, care sunt trecuti la pierderi si sunt platiti de bucuresteni din buzunarele lor. Atat VICTOR PONTA, cat si SORIN OPRESCU sunt persoanele responsabile pentru aceste pierderi”, a spus CORNEL PIEPTEA.

Potrivit viceprimarului, sunt sanse ca la iarna bucurestenii sa ramana fara caldura si apa calda din cauza avariilor la SISTEMUL de TERMOFICARE, lunar inregistrandu-se pierderi de un milion de metri cubi de apa calda.

CORNEL PIEPTEA a afirmat ca programul de reparare a SISTEMULUI de TERMOFICARE se afla sub semnul incertitudinii, aratand ca exista 64 de puncte unde trebuie intervenit pentru reparatii. Pieptea a spus ca pentru repararea acestor puncte sunt necesari 25 de milioane de lei.

“In acest an Consiliul General a alocat 55 milioane de lei pentru investitii in reteaua de termoficare, pana in acest moment Sorin Oprescu nu a virat nimic din acesti bani, bani de care RADET are mare nevoie pentru a face lucrari de investitii. Le solicitam lui VICTOR PONTA si SORIN OPRESCU sa faca toate demersurile pentru inlaturarea popririi de pe conturile RADET, astfel incat sa ramana bani si in conturile RADET, iar ei sa-si poata cumpara materialele atat de necesare pentru realizarea programului de reparatii. De asemenea, le solicitam celor doi sa-si respecte promisiunea pe care si-au asumat-o in fata bucurestenilor, aceea de a realiza fuziunea dintre RADET si ELCEN”, a spus viceprimarul CORNEL PIEPTEA.

CITESTE SI: PATRU CENTRALE din centrul Capitalei nu mai furnizeaza AGENT TERMIC din cauza DATORIILOR RADET

El a indicat ca o posibila actiune vizata de liberali este pichetarea Guvernului.

La randul sau, vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a sustinut ca RADET se afla intr-o situatie dezastruoasa si a afirmat ca in acest context consilierii liberali din vor merge prin cartierele bucurestene pentru semnalarea acestei probleme.

Sursa foto: jurnalul.ro