PNL solicita AMANAREA dezbaterilor pe proiectul de modificare a REGULAMENTULUI CAMEREI DEPUTATILOR

Liberalii au solicitat AMANAREA cu o saptamana a dezbaterii proiectului REGULAMENTULUI CAMEREI DEPUTATILOR, acestia nefiind de acord cu modificarile legate de regimul imunitatii parlamentare si cu cele legate de procedura de revocare a presedintelui Camerei.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, LUDOVIC ORBAN, a declarat ca a solicitat amanarea cu o saptamana a dezbaterii Regulamentului Camerei Deputatilor.

“Am solicitat amanarea cu o saptamana a dezbaterii Regulamentului pentru ca ne-am inteles sa modificam Regulamentul in acele puncte in care exista un consens la nivelul grupurilor parlamentare si exista doua puncte in care se propune modificarea Regulamentului in care Grupul parlamentar al PNL nu este de acord. Unu este cel legat de regimul imunitatii parlamentare, procedurile de incepere a urmaririi penale, de arest preventiv, de retinere de perchezitie si al doilea punct procedura de revocare a presedintelui Camerei”, a declarat LUDOVIC ORBAN la Parlament.

Citeste si: Presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat inainte de expirarea mandatului cu votul majoritatii

El a precizat ca PNL a solicitat Biroului Permanent sa ceara un punct de vedere si de la CSM asa cum a cerut punct de vedere de la Procurorul general, dar PSD nu a fost de acord.

Liberalii cer in ceea ce priveste chestiunile legate de imunitatea parlamentara proceduri mai scurte si vot deschis in plen, iar in ceea ce priveste revocarea presedintelui Camerei aceasta sa se faca la propunerea a jumatate plus unu dintre deputati.

Intrebat de ce reprezentantii PNL au semnat proiectul de Regulament daca nu erau de acord, el a spus ca acestia au sustinut toate acele modificari pe care a existat consens si au exprimat in discutii punctul de vedere divergent in ambele puncte si la cel referitor la regimul imunitatii parlamentare si la cel referitor la revocarea presedintelui Camerei Deputatilor.

Citeste si: ALINA GORGHIU ii cere lui VICTOR PONTA ca parlamentarii PSD sa voteze la VEDERE in privinta lui DAN SOVA si DARIUS VALCOV

Biroul Camerei Deputatilor a decis luni ca proiectul REGULAMENTULUI CAMEREI DEPUTATILOR sa ramana pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

“In legatura cu Regulamentul Camerei Deputatilor, acesta a ramas pe ordinea de zi sub rezerva primirii raportului. A fost o discutie mai lunga vizavi de faptul ca domnul Ludovic Orban a solicitat amanarea cu o saptamana, dar s-a apreciat ca dupa ce au fost sase — sapte amanari pana acum si se stabilise deja ca modificarile regulamentului se vor face in luna martie a ramas pe varianta aceasta. Practic liderii grupurilor parlamentare s-au inteles pe toate problemele care sunt in Regulament — doua care au fost in divergenta s-a stabilit ca acestea vor apare ca amendamente respinse si se vor discuta la plen”, a spus secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici la finalul Biroului permanent.

Sursa foto: antena3.ro