PNL solicita DEMISIA lui LIVIU DRAGNEA dupa condamnarea definitiva in dosarul REFERENDUMUL

Partidul National Liberal (PNL) solicita DEMISIA lui LIVIU DRAGNEA din functia de presedinte al PSD ca urmare a condamnarii sale definitive in DOSARUL REFERENDUMULUI.

”Partidul National Liberal s-a abtinut de la emiterea de judecati de valoare asupra vinovatiei ori a nevinovatiei dlui Liviu Nicolae Dragnea, de la momentul trimiterii sale in judecata pana in prezent. Consideram ca aceasta a fost abordarea corecta deoarece nu am dorit sa inducem in niciun fel vreun semn de intrebare asupra sentintei finale.

Fata de actuala situatie, in care condamnarea dlui Liviu Nicolae Dragnea a fost confirmata definitiv, consideram ca este obligatoriu gestul demisiei sale din calitatea de presedinte al Partidului Social Democrat. Acest punct de vedere nu se bazeaza pe un demers de intruziune in deciziile PSD, care este liber sa-si ia deciziile de cuviinta, ci pe constatarea unui precedent extrem de toxic in politica romaneasca.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA CONDAMNAT DEFINITIV LA DOI ANI CU SUSPENDARE IN DOSARUL REFERENDUMULUI. UPDATE

Pana astazi, dnul Liviu Nicolae Dragnea a beneficiat de prezumtia de nevinovatie, ca orice alt cetatean al Romaniei, dar de astazi inainte actualul lider al PSD poarta eticheta de condamnat pentru frauda electorala, indiferent care este scopul sau contextul infractiunii. Ar depasi orice imaginatie ca, in contextul alegerilor locale si parlamentare din acest an, dnul Dragnea sa ramana la conducerea PSD, mentinand astfel suspiciunea continuarii acestor practici de deturnare a votului.

Facem, pe aceasta cale, apel la reprezentantii PSD sa se abtina de la orice demers de natura a relativiza relevanta unei decizii definitive a instantei judecatoresti, deoarece un astfel de demers echivaleaza cu un atac la fundamentul statului de drept. Ar fi o dovada de decenta politica doar sa ia act si sa evite, macar de aceasta data, atacurile la adresa Justitiei.

Partidul National Liberal evidentiaza importanta pe care o are in acest moment integritatea in exercitarea functiilor publice si politice pentru eliminarea neincrederii manifestata fata de intreaga clasa politica”, se arata in comunicatul PNL.

Sursa foto: PNL