PNL solicita dezbatere luni privind LEGISLATIA ELECTORALA, cu participarea premierului

O dezbatere privind legislatia electorala cu participarea premierului Dacian Ciolos ar putea avea loc lunea viitoare la Camera Deputatilor.

Secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici a declarat, miercuri, la finalul unei sedinte a conducerii forului legislativ, ca in Biroul permanent de luni se vor stabili data dezbaterii, dar si timpii alocati pentru fiecare grup parlamentar.

Grupul deputatilor PNL a solicitat ca saptamana viitoare, luni, sa se organizeze o dezbatere politica cu tema “Legislatia electorala romaneasca trebuie sa asigure o mai buna reprezentativitate a cetatenilor”, cu prezenta prim-ministrului, in temeiul articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputatilor, care face referire la Ora premierului.

Potrivit unei solicitari a PNL semnata de liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, dezbaterea vizeaza subiecte precum alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, dar si pregatirea alegerilor parlamentare si garantarea accesului cetatenilor din diaspora la votul prin corespondenta.

CITESTE SI: CIOLOS: NU EXISTA O MAJORITATE CLARA PENTRU REVENIREA LA ALEGEREA PRIMARILOR IN DOUA TURURI. UPDATE