PNL solicita Ministerului de Finante sa puna la dispozitie proiectul de lege pentru BUGETUL de STAT pe 2016

Proiectul de lege privind BUGETUL de STAT pentru anul viitor trebuia depus de saptamana trecuta la Parlament pentru adoptare, a atras atentia prim-vicepresedintele Partidului National Liberal ANDREEA PAUL, care a adaugat ca a solicitat Ministerului de Finante sa puna la dispozitie acest proiect.

“Avand in vedere ca atat termenul de depunere la Guvern, cat si cel de supunere spre dezbatere si adoptare in Parlament au fost depasite, am solicitat Ministerului de Finante, printr-o interpelare parlamentara, sa ne puna la dispozitie proiectul de lege pentru bugetul anului 2016 si proiectia datelor pentru urmatorii trei ani”, a anuntat ANDREEA PAUL, conform unui comunicat transmis, luni, presei.

ANDREEA PAUL a completat ca proiectul trebuia sa fie pe masa de lucru a Guvernului in ultimele doua luni si ca aceasta tinta a fost “ratata”, deoarece “Congresul PSD a inghitit guvernarea”. Potrivit ANDREEI PAUL Guvernul Ponta da dovada de “lipsa de initiativa si de interes” pentru a adopta si gandi un plan de actiune pe termen lung pentru Romania.

CITESTE SI: PREDOIU: MOMENTUL DE RECULEGERE DE LA CONGRESUL PSD A FOST O JIGNIRE ADUSA INTELIGENTEI ROMANILOR

“Guvernul Ponta este erodat grav, dezinteresat de guvernarea tarii si de respectarea legilor, chemat de acum inainte doar sa tracteze PSD in campania electorala de anul viitor”, a opinat prim-vicepresedintele PNL.

ANDREEA PAUL a amintit ca, potrivit Legii privind finantele publice 500/2002, Ministerul Finantelor Publice intocmeste proiectele legilor bugetare si proiectele bugetelor, pe care le depune la Guvern pana la data de 30 septembrie a fiecarui an. Dupa insusirea de catre Guvern a proiectelor legilor bugetare si de buget, acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai tarziu pana la data de 15 octombrie a fiecarui an.

Sursa foto: realitatea