PNL sustine ca decizia reexaminarii legii DARII in PLATA este o oportunitate de imbunatatire a actului normativ

Liberalii sustin ca decizia reexaminarii legii darii in plata este o oportunitate de imbunatatire a actului normativ si propun constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care sa faca parte atat reprezentantii sistemului bancar, ai Guvernului, cat si ai beneficiarilor, scrie Agerpres. 

“Solicitarea presedintelui KLAUS IOHANNIS adresata Parlamentului de reexaminare a proiectului legii darii in plata reprezinta o ocazie pentru gasirea celor mai bune solutii de reglementare a unui principiu corect. Impartirea riscului intre banca si client in privinta creditelor este o nevoie sociala care trebuie sa-si gaseasca raspunsul adecvat in mecanismele legale, iar acesta este atributul Parlamentului”, se arata intr-un comunicat.

PNL precizeaza ca orice lege este perfectibila si ca este de datoria Parlamentului sa aduca acele modificari sau completari dezirabile pentru ca legislatia sa raspunda nevoilor si asteptarilor din societate.

Liberalii propun infiintarea unui grup de lucru la nivelul Legislativului pentru acest proiect de lege.

CITESTE SI: IOHANNIS a trimis la REEXAMINARE LEGEA DARII IN PLATA

“Cererea de reexaminare este atributul constitutional al presedintelui Romaniei, iar dincolo de acest fapt este demersul persoanei publice cu cel mai ridicat grad de incredere din partea cetatenilor. Este motivul pentru care PNL va analiza cu toata atentia observatiile care pot duce la imbunatatirea legii darii in plata. In acest sens, PNL propune constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care sa faca parte atat reprezentantii sistemului bancar, ai Guvernului, ai celor care vor fi beneficiarii acestui act normativ, pentru a gasi cea mai buna formula de reglementare in acest caz”, arata liberalii. 

CITESTE SI: IOHANNIS VA CERE REEXAMINAREA LEGII DARII IN PLATA (SURSE)

“Legea privind darea in plata este bine-venita, dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultati, mergand chiar pana la imposibilitatea aplicarii ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare si crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii sunt cateva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astazi legea spre reexaminare Parlamentului”, a scris vineri pe Facebook seful statului.

In opinia sa, este atributul Legislativului sa defineasca mai riguros termenii folositi, astfel incat sa fie eliminate neclaritatile si evitate confuziile.

 Sursa foto: gandul