PNL sustine ideea de COTA VOLUNTARA pentru REFUGIATI

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU sustine ideea de “cota voluntara” pentru refugiati, precizand ca Romania nu isi poate asuma obligatii peste propriile capacitati si peste propria experienta in astfel de probleme, informeaza Agerpres. 

“Competenta in politica externa apartine Presedintiei, Guvernului. Parlamentul nu are obligatia sa se manifeste pe acest subiect, insa am spus-o liderii cam tuturor partidelor, am mers in aceeasi directie — am considerat ca pozitia Romaniei exprimata de presedintele Iohannis este una legitima. Sustinem ideea de cota voluntara pentru refugiati fiindca Romania nu isi poate asuma obligatii peste propriile capacitati si peste propria experienta in astfel de probleme”, a afirmat GORGHIU, luni, la sediul PNL sector 5. 

CITESTE SI: REUNIUNEA JAI. Ministrii de Interne din statele UE au ajuns la un acord privind distribuirea a 40.000 de refugiati. UPDATE

In opinia sa, “pozitia exprimata de statul roman, prin toate vocile decidentilor sai, este una cat se poate de legitima”. 

“Romania este, in continuare, un partener in cadrul UE si trebuie sa ne manifestam interesele in cadrul UE in sensul in care suntem solidari cu toate aceste probleme, dar, repet, pozitia exprimata de statul roman, prin toate vocile decidentilor sai, este una cat se poate de legitima. Era necesara o dezbatere ampla in societate. Nu exclud ca subiectul sa fie abordat in Parlamentul Romaniei si se considera oportun, dar, repet, nu Parlamentul este cel competent sa se pronunte pe aceasta tema, sunt factori de decizie in statul roman care au in fisa postului aceasta decizie. Este o decizie colectiva”, a subliniat GORGHIU. 

CITESTE SI: IOHANNIS: Spatiul SCHENGEN este NEFUNCTIONAL in acest moment. Vom discuta in cadrul CSAT

Sursa foto pnl