PNL sustine majorarea alocatiei pentru copii la 200 RON pe luna

Partidul National Liberal (PNL) a depus o initiativa legislativa, semnata de peste 30 de senatori, in care este sustinuta majorarea alocatiei pentru copii la 200 de lei pe luna pentru fiecare copil minor din Romania si eliminarea raportarii la indicele social de referinta, se arata intr-un comunicat de presa al partidului.

“Guvernul nu se poate scuza ca nu are bani. Premierul se lauda cu o crestere economica de 3,5%, astfel ca acum poate dovedi ca ea se va reflecta in cresterea nivelului de trai al romanilor si nu reprezinta de fapt doar un numar intr-o statistica”, se arata in comunicatul remis presei de liberali.

Catalin Boboc (foto), presedintele PNL Braila, a declarat ca este inadmisibil ca intr-o tara civilizata unui copil sa i se aloce suma de 42 de lei, in timp ce unui infractor sa i se acorde o suma de 10 ori mai mare.

Citeste si: PNL Bucuresti i-a gasit inlocuitor lui Mihai Stanisoara

“Consider ca a sosit momentul sa oferim cetatenilor romani dovezi palpabile cu privire la cresterea economica, si aici nu ma refer la niste grafice, niste numere, pe o foaie de hartie, care sa intareasca acest lucru, ci ma refer la faptul ca nivelul de trai in Romania trebuie sa creasca, oamenii trebuie sa poata trai decent.

Nu se poate ca, intr-o tara civilizata, unui copil sa i se aloce suma de 42 RON, in timp ce unuia ce a savarsit o infractiune sa i se aloce o suma de 10 ori mai mare, poate chiar mai mult. Decat sa ajunga copiii infractori din cauza saraciei, mai bine investim in ei”, a declarat Boboc.

Sursa foto: braileanul.ro