PNL, ultimatum pentru Guvernul Ponta 3

Crin Antonescu a vorbit, in aceasta seara, despre o posibila motiune de cenzura impotriva noului Guvern. Aceasta nu va fi depusa in conditiile in care cabinetul Ponta 3 va adopta masura scaderii CAS-ului si masura neimpozitarii profitului investit.

Termenul limita anuntat de PNL este 1 mai 2014.

Totodata, Crin Antonescu a spus ca programul asumat, marti, de noul Guvern nu este “programul de guvernare din decembrie 2012, care in acte este si acum al Guvernului Ponta 3 sau Ponta-Hunor” si ca el a suferit modificari semnificative.

“Exista diferente semnificative si ele nu insemana numai disparitia fireasca a literelor USL, exista diferente semnificative cu programul de guvernare asumat de Guvernul Ponta 2 si ele nu sunt doar nuante.

Citeste si: Antonescu: Angajarea raspunderii Guvernului un simulacru, o gluma. Am fi neseriosi sa depunem o motiune

Asa cum am mai exemplificat, Guvernul Ponta 2 vorbise deja, angajase si niste documente oficiale pentru reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajatori pana la 1 iulie. Astazi, in completarea sau updatarea la acest program avem o formula vaga in aceasta privinta ca si in altele.

Decizia PNL este urmatoarea: cerem guvernului Ponta 3 sa adopte pana la data de 1 mai masura scaderii CAS-ului cu 5 puncte procentuale la angajatori si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Daca aceste lucruri nu se vor intampla, atunci PNL va depune o motiune de cenzura”, a declarat Crin Antonescu, la iesirea din sedinta liberalilor.