PNL va adera la PPE. ANTONESCU: Nu putem risca sa avem un presedinte socialist al Comisiei Europene

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la sediul PNL, ca PNL va adera la Partidul Popularilor Europeni (PPE), deoarece “nu putem risca sa avem un presedinte socialist al Comisiei Europene”.

Liderul liberal a tinut sa multumeasca celor din ALDE, grupul din care face parte in prezent, si a explicat ca unele decizii politice depasesc sentimentele.

“Le multumim celor din ALDE, insa exista decizii politice care depasesc sentimentele. Nu putem risca sa avem un presedinte socialist al Comisiei Europene. Decizia va fi luata in Biroul Politic Central”, a declarat Crin Antonescu.

Vezi aici declaratiile facute de Crin Antonescu la sediul PNL

Liderul liberalilor a mai spus ca propunerea privind aderarea PNL la PPE va fi facuta in sedinta Biroului Politic care va avea loc in aceasta dupa-amiaza si a adaugat ca PNL nu isi poate asuma riscul ca UE sa fie condusa de un presedinte socialist

“Astazi voi propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul Partidului Popular European (PPE), este o decizie pe care o voi propune colegilor pentru ca nu ne putem asuma riscul ca UE sa fie condusa de un presedinte socialist si in sensul acesta cine va avea mai multi europarlamentari intre PPE si PES va desemna presedintele Comisiei Europene si optiunea noastra e foarte clara, pentru dreapta”, a mai precizat Antonescu.

Vezi aici rezultatele partiale ale alegerilor europarlamentare – Date BEC