PNL va decide duminica nominalizarea la ministerul Transporturilor

Surse citate de Mediafax au declarat ca decizia privind nominalizarea PNL la conducerea Ministerului Transporturilor urmeaza sa fie luata duminica, incepand cu ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu este vazut de mai multi liberali ca potential candidat pentru acest portofoliu. Numele sau este vehiculat insa alaturi de cele ale lui Teodor Atanasiu si al Noricai Nicolai.

Pe de alta parte, printre numele vehiculate pentru aceasta nominalizare se numara si cele ale lui Cristian Buican, secretar al Camerei Deputatilor si presedinte al PNL Valcea sau senatorul Marius Nicoara, conform surselor Mediafax.

Sursele citate au precizat ca Atanasiu, Nicoara si Buican reprezinta propuneri avansate de organizatiile locale.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca, pana la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.

“Am luat act, am vorbit cu domnul Silaghi, asa cum stiti si-a retras candidatura pentru functia de ministru. Urmeaza ca pana la expirarea mandatului meu de ministru interimar, adica, dupa calculele noastre – luni, 26 – PNL sa faca o alta propunere pe care sa o inaintez presedintelui”, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta, la sediul USL, alaturi de vicepremierul liberal Daniel Chitoiu.

“PNL se va reuni pana la data mentionata de domnul premier si BPN va nominaliza alta persoana”, a spus, la randul sau, Chitoiu.

Acesta a precizat ca spera ca BPN al PNL sa fie convocat pana duminica sau luni pentru a se pronunta asupra unei alte nominalizari la Ministerul Transporturilor. Chitoiu a adaugat ca sunt mai multe propuneri din PNL pentru functia respectiva, fiind vorba de persoane care au mai indeplinit functii administrative sau parlamentari.

Sursa foto: gov.ro