PNL confirma MOTIUNEA DE CENZURA. GORGHIU: Fac apel la COALITIA DE GUVERNARE sa ia o decizie in FOLOSUL ROMANIEI. UPDATE

UPDATE 17.45 Partidul National Liberal a decis sa depuna luni o MOTIUNE DE CENZURA la adresa Guvernului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii in judecata a premierului, au anuntat copresedintii ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA intr-o conferinta de presa, la finalul Colegiului Director al Ligii Alesilor Locali de la Poiana Brasov. In plus, in ziua motiunii in Bucuresti urmeaza sa fie organizat un miting, la Palatul Parlamentului.

“Avem un prim ministru trimis in judecata pentru FAPTE DE CORUPTIE care refuza sa isi dea demisia, ceea ce eu cred ca INTERESUL NATIONAL O CERE. Mai mult, premierul nu doar ca nu isi da demisia dar singura sa reactie este de a isi ataca procurorul de caz, gest pe care niciun demnitar nu ar trebui sa il faca. Este prea mult chiar si pentru Victor Ponta. 

Cu un premier trimis in judecata, Romania pare un stat care tolereaza coruptia, care din pacate se degradeaza. La fel de vinovati precum Victor Ponta ar putea fi si cei care il sustin in coalitia de guvernare. Pentru ca le-am cerut ieri sa ii RETRAGA SPRIJINUL astazi am luat o decizie politica pe care o asteptau mai ales cei peste un milion de romani care au semnat petitia pentru demisia premierul. 

Fac apel la coalitia de guvernare sa ia o decizie in FOLOSUL ROMANIEI si sa SUSTINA MOTIUNEA DE CENZURA,” a declarat Alina Gorghiu.

Partidul National Liberal a decis sa depuna luni o MOTIUNE DE CENZURA la adresa GUVERNULUI VICTOR PONTA, s-a anuntat in deschiderea Colegiului Director al Alesilor Locali, potrivit Realitatea.

Liderii liberali intentioneaza sa citeasca in Parlament textul motiunii pe 29 septembrie, au spus sursele citate.

Decizia a fost luata in contextul in care, la Poiana Brasov, are loc Colegiul Director al Ligii Alesilor Locali din PNL.

CITESTE SI: DRAGNEA: NU CRED CA ARE SANSE O MOTIUNE A PNL; NU ASA GENEREZI O SCHIMBARE

Ultima motiune de cenzura depusa de opozitie a fost respinsa in Parlament pe 12 iunie.

Rezultatul votului a fost 194 de voturi pentru motiune, 13 impotriva si 7 voturi anulate – prea putin fata de necesarul de 278 voturi necesare adoptarii motiunii, in conditiile in care senatorii si deputatii din coalitia de guvernare au stat in banci si nu au votat.