PNL va depune MOTIUNEA “PSD guverneaza la negru – Totul pentru PSD. Nimic pentru cetatean”

Grupul deputatilor PNL va depune saptamana viitoare, in prima sedinta de plen a CAMEREI DEPUTATILOR, MOTIUNE SIMPLA intitulata “PSD GUVERNEAZA la NEGRU – TOTUL pentru PSD. Nimic pentru cetatean” care este adresata ministrului Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al deputatilor liberali, CRISTINA POCORA (foto).

Ea a precizat ca, prin depunerea acestei motiuni, ROVANA PLUMB “va fi obligata sa se prezinte in fata deputatilor” si nu va mai ignora invitatia adresata de cinci luni de PNL de a prezenta membrilor Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor prioritatile ministerului pe care il conduce.

CITESTE SI: PNL a chemat IN JUDECATA GUVERNUL PONTA. Care sunt principalele capete de acuzare 

“Deviza ‘Totul pentru PSD. Nimic pentru cetatean’ o vedem in toate actiunile PSD. Doamna ministru Rovana Plumb fuge de Parlament. Deja sunt cinci luni. Pe 2 septembrie PNL a invitat-o pe doamna Rovana Plumb pentru a dezbate probleme care ii intereseaza pe cetateni si a dezbate proiecte de legi si ordonante pe care le promoveaza Ministerul Muncii. Doamna ministru prefera sa vorbeasca pe holurile Parlamentului ori in studiourile de televiziune, dar mai putin in Parlament”, a afirmat POCORA.

Potrivit CRISTINEI POCORA, deputatii PNL sunt nemultumiti de masurile luate de Guvern “in detrimentul pietei muncii si (…) in detrimentul cetatenilor si al categoriilor defavorizate”.

Ea a explicat ca subiectul MOTIUNII pleaca de la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desfiinteaza Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, urmand sa formeze, prin comasare, “un mamut” — Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL nu are pretentia ca va inventa roata gratie PROGRAMULUI de GUVERNARE

“E contradictie si intre doctrina si actiune la PSD, pentru ca tocmai Inspectia Muncii, prin atributiile ei, vine sa se asigure ca nu sunt incalcate drepturile angajatilor, ori tu, partid de stanga, vii si lovesti aceasta categorie, pentru ca mai importanti ti se par somerii de partid si trebuie sa-i angajezi pe ei in institutiile statului, decat angajatii acestei tari”, a adaugat CRISTINA POCORA.

Ea a subliniat ca, potrivit unei raportari a Ministerului Finantelor, frauda fiscala pe piata muncii se ridica la 14,6% din PIB, adica aproape jumatate din incasarile totale la bugetul national, afirmand ca desfiintarea Inspectoratelor de Munca reprezinta “un act iresponsabil”.

Sursa foto: enational.ro