PNL va organiza dezbaterea publica “Noul regim fiscal al redeventelor la hidrocarburi in Romania”

Partidul National Liberal (PNL) a solicitat ca noul proiect de lege privind calculul redeventelor sa stimuleze investitiile, dar si sa apere interesele statului.

Grupul Parlamentar al Partidului National Liberal (PNL) va organiza Dezbaterea publica”Noul regim fiscal al redeventelor la hidrocarburi in Romania“, eveniment ce va avea loc in data de 2 aprilie 2015, incepand cu ora 11.00, in sala de sedinte a Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

“In cazul redeventelor, indiferent daca este vorba despre hidrocarburi sau de redeventele miniere, ele aduc venituri la bugetul de stat. Relaxarea fiscala propusa de Guvernul Ponta prin noul COD FISCAL ar fi trebuit sa fie dublata de un cumul de venituri suplimentare ce se vor obtine de la 1 ianuarie 2016, insa noi, in momentul de fata, neavand aprobata o lege a redeventelor, care sa intre in vigoare de anul viitor, nu stim daca bugetul de stat va avea venituri suplimentare din resursele minerale, care, eventual, sa compenseze partial relaxarea fiscala propusa de Executiv”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa deputatul RAZVAN MIRONESCU, vicelider al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU: Guvernul PONTA a esuat in gestionarea absorbtiei FONDURILOR EUROPENE 

In prezent, situatia redeventelor este incerta, Guvernul Ponta anuntand ca va prezenta la sfarsitul lunii aprilie un proiect de lege in acest sens, dupa ce, la finele anului trecut, termenul de valabilitate al vechilor redevente a fost prelungit pana la 31 decembrie 2015.

“Executivul nu a binevoit sa demareze anul trecut consultarile cu toate partile implicate pentru a elabora o lege care sa fie satisfacatoare in primul rand pentru bugetul de stat, dar si pentru investitorii care sunt titulari de acorduri petroliere. Legea care va intra in vigoare in acest an va fi cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2016. Partidul National Liberal doreste ca prin dezbaterea pe care o organizeaza sa fie oferite opiniei publice, cetatenilor, toate datele necesare pentru o maxima transparenta. Suntem interesati atat de protejarea intereselor statului prin maximizarea veniturilor obtinute din exploatarea resurselor naturale ale tarii, cat si de protejarea mediului investitional privat, pentru ca este unul dintre domeniile in care ne dorim – ca si in toate zonele economiei – cat mai multi investitori privati care sa faca profit, dar statul sa aiba protejate interesele sale”, a mai spus parlamentarul liberal RAZVAN MIRONESCU.

Partidul National Liberal (PNL) considera oportun sa aduca la masa discutiilor toate partile implicate si interesate de acest subiect, in vederea stabilirii principiilor care trebuie sa stea la baza elaborarii unui nou proiect de lege privind calculul redeventelor.

CITESTE SI: Deputatul Razvan Mironescu cere lamuriri de la ministrul Transporturilor cu privire la asumarea Masterplanului de Transport si la stadiul lucrarilor pe tronsonul Curtici-Simeria 

Parlamentarii liberali considera ca este nevoie de o consultare transparenta intre institutiile statului, asociatiile profesionale din domeniu, reprezentantii mediului privat si autoritatile locale si judetene, in vederea stabilirii unui echilibru intre protejarea si incurajarea investitiilor straine si locale si asigurarea unor resurse bugetare corespunzatoare valorificarii resurselor naturale ale Romaniei.

PNL si-a propus ca dezbaterea “Noul regim fiscal al redeventelor la hidrocarburi in Romania” sa fie una tehnica, bazata pe argumente, lipsita de politicianism sau de alte influente. In cadrul evenimentului, parlamentarii liberali vor prezenta partenerilor de dialog viziunea proprie pe acest subiect, viziune care se regaseste in programul de guvernare lansat recent in dezbatere, precum si in programul “Romania lucrului bine facut” cu care presedintele Klaus Iohannis a castigat voturile si increderea romanilor.

Sursa foto: adevarul.ro