PNL: VICTOR PONTA trebuie sa DEMISIONEZE IMEDIAT

Copresedintii PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA sustin ca DEMISIA lui VICTOR PONTA din functia de prim-ministru este obligatorie si fac apel la seful Guvernului sa recurga la acest gest pentru a evita o criza politica.

“VICTOR PONTA trebuie sa DEMISIONEZE imediat, acuzatiile impotriva sa sunt incompatibile cu functia de prim-ministru. Situatia in care premierul VICTOR PONTA a ajuns, astazi, face ca demisia din functie sa fie una obligatorie. Acest gest nu poate astepta. Orice intarziere este de natura a pune Romania intr-o postura ingrata in relatia cu partenerii internationali. Nu avem de a face cu tematica politica, asa cum incearca sa prezinte situatia VICTOR PONTA, ci cu acuzatii de o maxima gravitate, care, pana la lamurirea lor, afecteaza grav credibilitatea interna si externa a Guvernului si fac, din aceasta perspectiva, extrem de dificila continuarea actului de guvernare, in conditii de eficienta si buna reprezentare”, afirma ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA, intr-un comunicat remis, vineri, Mondo News.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Solicit DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA. Premierul refuza sa-si depuna mandatul. UPDATE 

Liderii liberali ii cer lui VICTOR PONTA sa DEMISIONEZE, iar social-democratilor le solicita sa-l sfatuiasca sa ia aceasta decizie.

“Facem apel la VICTOR PONTA sa puna mai presus de dorinta de a ramane la putere interesele si imaginea Romaniei, sa respecte functia si institutiile statului roman si sa DEMISIONEZE pentru a evita intrarea intr-o criza politica. Demnitatea publica nu se poate negocia. Facem, totodata, apel la social-democratii care mai au o urma de luciditate sa-l sfatuiasca pe VICTOR PONTA sa renunte la functia guvernamentala. Daca actualul prim-ministru se agata de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua sa ignore acuzatiile Justitiei la adresa sa, atunci Ponta si PSD vor trebui sa-si asume si responsabilitatea pentru criza politica”, arata ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA.

Ei conchid ca “in actualul context, motiunea de cenzura a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidatoare la adresa romanilor, a Justitiei si a normelor democratice poate fi sanctionata cu indepartarea lui VICTOR PONTA”.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat vineri ca procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de premierul VICTOR PONTA, la data faptelor avocat, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor, in dosarul de coruptie de la companiile energetice Turceni si Rovinari privind incheierea unor contracte de asistenta juridica.

In aceeasi cauza, procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de VICTOR PONTA si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata, fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru, se arata intr-un comunicat al DNA.

CITESTE SI: KOVESI: Audierea lui PONTA nu are nicio legatura cu MOTIUNEA de CENZURA a PNL 

“Prin urmare, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA initiaza procedura de sesizare a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Ponta Victor-Viorel, deputat, care in perioada in care se presupune ca a savarsit infractiunile de conflict de interese a indeplinit functia de prim-ministru”, informeaza DNA.

Sursa foto: jurnalul.ro