PNL vrea ca HYPERMARKET-urile sa fie INCHISE duminica si de sarbatorile legale

Doi deputati PNL au initiat o propunere legislativa prin care magazinele mari sa fie inchise duminica si de sarbatorile legale. Acestia isi doresc ca duminica sa fie o zi de petrecut in familie ori de facut miscare.

Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe vor sa modifice Legea nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin care hipermagazinele vor fi inchise duminica si in zilele de sarbatori legale, potrivit Mediafax.

Propunerea are la baza motivatia ca si alte state europene au fost nevoite sa recurga la astfel de acte normative din cauza abuzurilor exercitate de marile magazine.

Prin acest act normativ sustinem revitalizarea comertului traditional, prin limitarea programului de lucru al hipermagazinelor. Limitarea va determina consumatorul roman sa se concentreze pentru cumparaturile zilnice sau saptamanale in zilele lucratoare si in prima parte a weekendului, respectiv vineri dupa amiaza si sambata, urmand ca pentru duminica sa se reorienteze pentru familie, miscare in aer liber, cultura“, sunt de parere deputatii.

Cei doi cred ca in acest fel se va incuraja productia agricola nationala pentru comerciantii din pietele agroalimentare, dar si pentru cei care detin magazine mici.