PNL vrea ca SENATUL sa dea HOTARARE de INCUVIINTARE a ARESTARII lui SOVA

PNL, SENATOR PNL, CRISTIAN BODEA, LIBERALI, SENAT, DECIZIE, ARESTARE PREVENTIVA, DAN SOVA, PSD, ATAC, DECIZIE, CURTEA CONSTITUTIONALA, HOTARARE, CONFORMA, CONSTITUTIE

Senatorul PNL CRISTIAN BODEA  a declarat, luni, ca liberalii doresc ca Senatul sa ia o decizie de incuviintare a arestarii preventive in cazul lui DAN SOVA, si ca PSD, daca nu este de acord, poate ataca la Curtea Constitutionala aceasta noua hotarare, pentru a vedea daca este conforma cu Constitutia.

”In principiu, noi dorim o hotarare de incuviintare ( a arestarii preventive in cazul lui DAN SOVA, nr). PSD, pana acum a incercat doua hotarari, prima a fost o nonhotarare, am contestat si Curtea Constitutionala a decis ca trebuie sa se dea hotarare. Au incercat apoi o hotarare negativa. Nu le-a iesit nici aceea, Curtea a spus ca nu e bune. Ar trebui sa incerce acum si o hotarare pozitiva, de incuviintare a arestarii preventive”, a spus BODEA.

El le-a sugerat social-democratilor sa atace acea hotarare de incuviintare, mai apoi, la Curtea Constitutionala, daca nu sunt de acord cu ea, si sa se pronunte Curtea daca o astfel de hotarare e constitutionala sau nu.

CITESTE SI: ION CHELARU (PSD): Cred ca va trebui sa reluam VOTUL in cazul lui DAN SOVA

”Sa vedem apoi, sa faca ei contestatie la CC, daca considera ca nu e bine, si sa spuna Curtea daca o hotarare de incuviintare, data pe Constitutie, este buna sau nu”.

Senatorul liberal i-a acuzat pe social-democrati ca vor sa se ascunda prin reluarea votului in cazul SOVA.

”Ei fug, vor sa se ascunda prin reluarea votului, pe care il vor controla la sange, pentru a-l putea aparara de data aceasta cum trebuie si definitiv pe DAN SOVA”, a mentionat CRISTIAN BODEA.

Senatorul PNL a mai afirmat ca, prin reluarea procedurii in cazul SOVA, intr-o saptamana se poate rezolva acest caz, adaugand ca ”PSD se va grabi, ca sa scape de acest schelet pe care il are in dulap”.

CITESTE SI: PONTA, despre cazul SOVA: SENATUL trebuie sa aplice DECIZIA CCR, oricare este aceea 

Vicepresedintele Senatului IOAN CHELARU (PSD) a apreciat, luni, ca in cazul lui DAN SOVA ar trebui reluat votul in plen, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala intreaga procedura din 25 martie, cand in urma votului nu a fost emisa o hotarare de respingere a solicitarii DNA.

Sursa foto www.agerpres.ro