PNL vrea sa pastreze spatiile, logistica si staff-ul tehnic din Parlament pentru deputatii si senatorii PNL si PDL

Legea privind securitatea cibernetica a fost respinsa in Camera Deputatilor

PNL va cere sa-si pastreze spatiile, logistica, staff-ul tehnic, functiile in Birourile Permanente si in comisii detinute in Parlament de deputatii si senatorii PNL si PDL si dupa unificarea grupurilor parlamentare, au precizat, vineri, pentru agentia Mediafax surse parlamentare. 

“Vom cere sa ne pastram staff-ul tehnic, spatiile, logistica, nu sa stam unii peste altii. Cred ca lucrurile acestea vor fi acceptate”, a mentionat un parlamentar, adaugand ca alesii UNPR detin o sala, desi sunt doar cativa parlamentari si formeaza un grup comun cu PSD.

Sursele citate au spus ca, din calcule facute “pe baza algoritmului”, rezulta ca noile grupuri PNL din Senat si Camera, formate in urma fuziunii grupurilor PDL cu PNL, ar trebui sa detina aceleasi functii ca si pana acum in Birourile Permanente si in comisii.

Citeste si: PNL solicita AUDIEREA conducerii BNR in Parlament pe tema cursului FRANCULUI ELVETIAN

Daca aceasta situatie nu va fi acceptata, atunci “pierderile vor fi impartite”, au mai precizat sursele mentionate.

In prezent, grupurile PNL si PDL isi desfasoara activitatea in sali diferite, fiecare cu staff-ul si logistica sa.

La sfarsitul sesiunii parlamentare, in Biroul Permanent al Camerei s-a discutat acest subiect si a fost cerut un punct de vedere din partea Comisiei de regulament, avand in vedere ca fuziunea dintre PDL si PNL a avut loc in octombrie, dar au ramas cu grupuri diferite.

Citeste si: TATIANA NICULESCU BRAN: S-au luat MASURI pentru ca delegatia romaniei la Bruxelles sa fie in DEPLINA SECURITATE

Comisia de regulament a decis ca modificarile in structura conducerii comisiilor permanente si in alte structuri se fac la inceputul sesiunii parlamentare.

Liderii grupurilor PNL si PDL din Camera Deputatilor si Senat au discutat marti despre procedura de unificare a grupurilor parlamentare, incepand din actuala sesiune, declarand ca deciziile politice ale negocierilor vor apartine conducerii noului PNL.