PNL vrea sa recupereze presedintia Senatului

Puterea si Opozitia s-au contrat in Senat pe reducerea TVA-ului pentru lapte, legume si fructe

Partidul National Liberal (PNL) vrea sa recupereze presedintia Senatului dupa ce postul a ramas vacant din momentul in care Crin Antonescu si-a depus demisia. Numele celui de-al doilea om din stat ar putea fi aflat, luni, pentru aceasta functie urmand sa candideze inclusiv Calin Popescu Tariceanu, senator independent dupa retragerea din randurile liberalilor.

Tariceanu este oarecum marul discordiei intre liderii PSD, premierul Victor Ponta declarand ca vede in fostul liberal un om potrivit pentru functia de presedinte al Senatului, in timp ce Liviu Dragnea, vicepremier si presedinte executiv al social democratilor a declarat ca nu il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu pentru aceasta functie.

Citeste si: Victor Ponta si Liviu Dragnea nu se pun de acord asupra lui Calin Popescu Tariceanu 

Conform pesurse.ro, PNL nu s-ar multumi cu un post de vicepresedinte al Senatului si vor sa propuna cateva nume pentru presedintia Senatului, cel mai des pronuntat fiind cel al fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, o informatie care nu a fost nici confirmata dar nici infirmata de liderul liberal, Crin Antonescu, in conferita de presa de vineri de la Constanta.

Alte nume ale liberalilor vehiculate pentru postul de presedinte al Senatului sunt cele ale Marianei Campeanu, fost ministru al Muncii, Ioan Ghise, membru marcant al PNL si Corneliu Dobritoiu, presedintele Comisie de Aparare de la Senat.

Sursa foto: pnl.ro