Poate o loterie bazată pe blockchain să aibă succes pe piața jocurilor de noroc on-line?

Proiectul Fire Lotto (LOT), fondat de niște antreprenori ruși în Cipru, a lansat o loterie on-line, construită pe contracte inteligente Ethereum. În ciuda apariției recente pe piața jocurilor de noroc online, Fire Lotto a postat deja patru tipuri de loterie pe site-ul său cu un fond inițial de premiere garantat care depășește 1 milion de dolari.

Descentralizarea șanselor

Grație vânzării de bilete de loterie la un preț de 2 dolari, platforma Fire Lotto va rezolva problema transparenței pe întreaga piață a loteriilor online. “Fire Lotto poate funcționa ca un blockchain global, dar poate fi oferit și guvernelor din anumite țări ca o soluție și pentru asigurarea unei loterii corecte”, se arată în comunicatul Fire Lotto.

Potrivit raportului recent al companiei de cercetare Amiko, până în 2018, dimensiunea pieței jocurilor online de jocuri de noroc și de loterie va crește la 52,98 miliarde de euro (aproximativ 65 de miliarde de dolari), deoarece oamenii se adaptează în continuare tehnologiei și activităților de divertisment online. Și, bineînțeles, principalul motor al industriei este un segment mobil în creștere rapidă.

În total, industria loteriei deține o cotă de 29% din veniturile globale ale jocurilor de noroc și se confruntă cu provocări din cauza creșterii economiei digitale.

Totuși corectitudinea jocului rămâne în continuare discutabilă. Este câștigătorul jackpot-ului real? Este loteria cu adevărat aleatoare? Banii sunt cu adevărat acumulați într-un singur pool? Echipa Fire Lotto consideră că protocolul descentralizat Blockchain poate oferi răspunsuri la toate aceste întrebări.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Destul de corect!

Conform comunicatului din momentul lansării, numerele câștigătoare sunt alese de RNG (generator de numere aleatoare) bazate pe tehnologia Blockchain a Bitcoin, astfel încât acestea sunt imposibil de falsificat sau aranjat. “Industria loteriei globale se apropie de loteriile transfrontaliere, de înaltă tehnologie, iar tehnologia Blockchain poate fi o piatră de hotar necesară pentru această inovație”, spune echipa proiectului Fire Lotto.

Pe măsură ce toți parametrii de loterie sunt difuzați în open source (codul deschis GitHub), ele sunt accesibile și complet transparente 24/7, afirmă compania. În sfârșit, platforma descentralizată oferă autonomie deplină pentru câștigători.

Platforma Fire Lotto poate fi accesată atât pe versiuni mobile (telefoane, tablete) cât și pe PC. În prezent, pentru utilizatori sunt disponibile patru jocuri populare de loterie. Loteria instantanee Roata lui Roger are o roată cu 21 de numere. Acesta oferă pariuri de la 0,007 ETH cu un coeficient de la două la 20 de puncte. Dacă un utilizator ghicește numărul corect, atunci primește pariul înmulțit cu un coeficient ales.

Există, de asemenea, trei tipuri de loterie: 4 din 20, 5 din 36, 6 din 45. “Alegeți unul, cumpărați un bilet și marcați numerele. Loteriile au loc la fiecare șase ore. Câștigurile dvs. se bazează pe numărul de numere pe care le-ați ghicit “, se arată pe site-ul Fire Lotto. Potrivit companiei, fondul minim garantat al fondurilor de draw este de peste 450 ETH în acest moment și se menține în creștere până la 1.100 ETH.

În martie 2018 echipa Fire Lotto a început și o campanie ICO. Proiectul își atrage investitorii cu un program transparent de referire și cu un procent de 15%  restituit din prețul fiecărui bilet vândut. Potrivit comunicatului LOT, plățile comisionului de 10% către deținătorii de simbol FLOT oferă o sursă nesfârșită de crypto monede. Echipa intenționează să folosească programul de afiliere White Label, care aduce până la 50% din veniturile din vânzările de bilete partenerilor afiliați.

Plafonul minim  inițial este de 2.000.000 $ (jetoane de 7000.000 FLOT), iar plafonul maxim este de 15.000.000 $. “În cazul în care plafonul nu va fi atins, toate plățile de investiții vor fi returnate în portofelele investitorilor”, se mai arată în comunicatul companiei. Potrivit lui Fire Lotto, plafonul inițial a fost atins în prima săptămână de vânzare prealabilă începută în ianuarie 2018.

Atenție: Acest articol nu poate fi considerat un sfat de investiții. Deși vrem să vă oferim toate informațiile importante pe care le putem obține, cititorii ar trebui să facă propriile lor cercetări și să-și asume întreaga responsabilitate pentru deciziile lor.