POD TRICOLOR peste DAMBOVITA, cu ocazia zilei de 24 IANUARIE

Platforma Unionista “Actiunea 2012” va organiza sambata un flash-mob inedit pentru a marca 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.

Astfel, aproximativ 100 de militanti unionisti se vor aduna la ora 14.00 la podul de la Piata Natiunilor Unite, unde vor intinde un tricolor lat de cinci metri peste Dambovita.

De asemenea, sute de buchete de flori vor fi aruncate in apa raului care strabate Bucurestiul, reconstituind astfel evenimentele de la inceputul anilor ‘90, petrecute pe malurile Prutului. Potrivit sursei citate, momentul, care a ramas in constiinta nationala sub denumirea de “Podul de Flori”, a fost primul dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial cand frontiera romano-sovietica a putut fi traversata fara acte.

Citeste si: “MICA UNIRE”, sarbatorita la Clubul Seniorilor Sector 6

Organizatorii flash-mobului de sambata vor afisa si bannere cu mesaje prin care vor cere reunirea celor doua state romanesti. La actiune sunt asteptati toti bucurestenii constienti de importanta Micii Uniri si de necesitatea reintregirii nationale.

“Aceasta actiune reprezinta o provocare pentru noi, la care speram sa se alature cat mai multi romani. Noi organizam in fiecare an ceva pe 24 ianuarie, pentru ca nu putem ramane indiferenti fata de ceea ce reprezinta un prim pas in constituirea statului roman modern. Sloganul nostru «UNIREA FACE PUTEREA» este la fel de actual ca in 1859, din acest motiv lucram zilnic la aducerea Basarabiei acasa”, a declarat Mihai Nicole, co-presedinte al Platformei Unioniste „Actiunea 2012”.

Citeste si: Aproximativ 3.000 de persoane au participat in Bucuresti la un MARS pentru UNIREA ROMANIEI cu REPUBLICA MOLDOVA

Unirea Principatelor Romane, cunoscuta si ca Mica Unire, a reprezentat o prima etapa importanta in procesul de infaptuire a statului national unitar roman. La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, iar la 24 ianuarie domnitor al Tarii Romanesti, act politic care a fundamentat infaptuirea Unirii.

Sursa foto: Platforma Unionista “Actiunea 2012”