PODIUM la karate, pentru copiii din Sectorul 6

Copiii integrati in programul “Liga tinerilor karatisti”, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in scopul dezvoltarii micilor talente si prevenirii comportamentelor antisociale la copii si adolescenti, au obtinut o noua serie de rezultate remarcabile cu prilejul ultimei competitii nationale dedicata artelor martiale.

Desfasurat in data de 16 noiembrie, in Bucuresti, Campionatul National de karate Skdun a beneficiat de participarea a 30 de cluburi de profil si peste 300 de echipe. La categoria kata minicadeti 9-8 kyu masculin, echipa DGASPC Sector 6, alcatuita din Ionita Florin, Ionita Santiago si Flaviu Pruteanu, a obtinut locul intai, in timp ce echipa mixta, alcatuita din Ionita Florin, Ionita Santiago si Ariana Rosu, a ocupat acelasi loc la categoria kata minicadeti 9-8 kyu mixt.

La randul ei, echipa formata din Nicoleta Iordache, Andreea Anghel si Ana Maria Stoian s-a clasat pe cea de-a doua treapta a podiumului la categoria kumite junioare – 52 kg fete.

Citeste si: Noi performante sportive pentru karateka din Sectorul 6. GALERIE FOTO

Cu varste intre 8 si 12 ani, copiii se antreneaza de doua ori pe saptamana, sub indrumarea sensei-ului Ciprian Apetre, in incinta Centrului de  Recreere si Dezvoltare Personala  ”Conacul Golescu Grant”, un spatiu orientat spre oferirea unor alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, de recreere si dezvoltare a unei personalitati armonioase, prosociale.

Programul “Liga tinerilor karatisti” este parte integranta a proiectului liga Tinerilor Sportivi, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Proiectul isi propune dezvoltarea micilor talente si atragerea copiilor in activitati sportive cu scop educativ si de modelare a comportamentului in colectivitate.

Citeste si: Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, ii va premia pe copiii care au iesit campioni la karate

Performanta sportiva constituie un obiectiv secundar in cadrul proiectului, importante fiind efectele participarii la acest program asupra copiilor, rezultatele scolare ale acestora si comportamentul lor in familie.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6