POLITEHNICA va acorda BURSE studentilor cu activitati de VOLUNTARIAT

Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) va oferi, incepand din acest an, BURSE STUDENTILOR care desfasoara activitati speciale de VOLUNTARIAT, a declarat joi, la deschiderea noului an universitar, rectorul institutiei de invatamant superior MIHNEA COSTOIU.

“Impreuna cu UNSR, cu Asociatia Studentilor din UPB, anul acesta, Universitatea ofera burse speciale pentru tinerii care desfasoara activitati speciale. Sunt tineri care desfasoara activitati de voluntariat in diferite locuri din Bucuresti, de la case de copii, case pentru batrani, la ajutorul diferitelor familii, la ajutorul colegilor care vin spre exemplu de la casele de copii. Pentru acestia si pentru foarte multe alte activitati desfasurate in universitate acordam BURSE SPECIALE la nivelul BURSELOR DE STUDII”, a explicat rectorul.

CITESTE SI: STUDENTII VOR PUTEA BENEFICIA DE CREDITE INCEPAND DIN ANUL VIITOR UNIVERSITAR

Potrivit acestuia, valoarea burselor speciale este cuprinsa intre 350 si 500 de lei pe luna pentru fiecare dintre studentii care participa la asemenea activitati.

“Bugetul este unul generos, este acordat din veniturile UPB. (…) Bugetul pentru bursele sociale este intre 15 — 20% din totalul sumelor acordate de universitate. Deocamdata, suma bursei sociale este de 250 de lei si, in functie de discutiile cu studentii, de la inceputul semestrului vom lua decizia de a creste sau nu aceste burse. Propunerea noastra a fost de a creste cuantumul acestor burse. Intotdeauna deciziile le luam in UPB impreuna cu studentii”, a spus Costoiu.

Sursa foto: upb