Poliția a arestat suspecții care au pus la cale o înșelătorie în valoare de 17 milioane de dolari

Poliția din Mumbai, India, a reținut un număr de persoane care se presupune că au fost implicate într-o înșelătorie cu criptomonede, cu o daună totală în valoare de aproximativ 1 miliard de rupii (aproape 17 milioane de dolari), scrie The Times of India.

Cazul a dus la înghețarea mai multor conturi din țară și la arestarea a patru persoane – Sanjay Sontakke, Rajnikant Kumavat, Alpesh Barodia și Kirankumar Panchsara. Potrivit The Times din India, poliția caută, de asemenea, un al cincilea suspect, Ashok Goyal, care a jucat un rol-cheie în presupusa înșelătorie.

Plângerea care a condus la cele patru arestări a fost făcută de un locuitor din orașul indian Surat, Umeshchand Jain, care susține că suspecții l-au fraudat cu 10,2 milioane de rupii (aproximativ 145 000 de dolari).

Articolele citează inspectorul poliției, Sunil Jadhav, care explică schema: “Învinuiții a avut o serie de întruniri în Mumbai, Surat și în alte părți ale orașului Gujarat și i-a ademenit pe oameni să-și investească banii câștigați, promițând să-i dubleze în două luni. Inițial, grupul a rambursat banii unui număr de câțiva investitori pentru a atrage mai mulți oameni și apoi a dat faliment. Intenția lor era să înșele un număr cât mai mare de persoane.

Potrivit raportului, grupul a lansat o cryptomonedă numită “Cashcoin” acum un an, pe care apoi au vândut-o investitorilor, promițându-i să-și dubleze investițiile inițiale. Acuzațiile formulate de poliția locală sunt: înșelătorie, încălcarea încrederii și conspirație criminală.

Avocații inculpaților susțin că aceștia sunt nevinovați și că au fost arestați în mod greșit. Luna trecută, poliția indiană a arestat și un asociat al unui grup acuzat de efectuarea unei înșelătorii cu criptomonede care implică 5 miliarde de rupii (aproximativ 71,6 milioane de dolari). Un raport publicat de compania de analiză crypto Chainalysis în ianuarie a arătat că valoarea Ethereum (ETH) furată prin escrocherii a ajuns la 36 milioane dolari 2018, mai mult decât dublă față de 2017.