POLITIA CAPITALEI va construi un CENTRU de AREST ultramodern in Sectorul 4 din Capitala

Politia Capitalei intentioneaza sa construiasca un arest ultramodern, cu 500 de locuri, pe un teren viran de 32.000 de metri patrati din Sectorul 4, care a fost deja pus la dispozitie, pentru acest proiect, de Ministerul Afacerilor Interne, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale.

Potrivit Directiei Generale a Municipiului Bucuresti, in prima jumatate a acestui an, Ministerul Afacerilor Interne a cedat Politiei Capitalei un teren de 32.000 de metri patrati situat pe Soseaua Vitan – Barzesti, pentru construirea unui arest ultramodern, cu 500 de locuri.

Potrivit unui raspuns oferit de Politia Capitalei la solicitarea sursei citate, viitorul centru de arest preventiv va avea, printre altele, bucatarie proprie, sala de sport si cabinete medicale.

CITESTE SI: MIHAI PRUTEANU, SEFUL POLITIEI CAPITALEI, A FOST ELIBERAT DIN FUNCTIE 

“S-a intocmit nota de fundamentare si tema de proiectare, documentatie care se afla in curs de avizare. Propunerea se refera la un centru cu 500 de locuri si toate utilitatile necesare (bucatarie proprie, sala de sport, cabinete medicale), spatii care sa intruneasca toate conditiile prevazute de normele europene”, se arata in raspunsul formulat de Politia Capitalei.

Dupa avizarea notei de fundamentare, urmeaza sa se organizeze o licitatie publica pentru alegerea firmei care va realiza proiectul, dupa care, prin aceeasi procedura, va fi ales un constructor care sa ridice cladirea propriu-zisa. Potrivit unor surse din Politie, reprezentantii DGPMB au cerut, la acest proiect, si sprijinul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

CITESTE SI: POLITIA CAPITALEI efectueaza mai multe perchezitii la o societate de brokeraj 

Proiectul va fi derulat in contextul numeroaselor decizii prin care Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dat castigat de cauza unor persoane care au reclamat statul roman pentru conditiile din centrele de arest si cele de detentie.

Sursa foto: realitatea.net