POLITIA DE FRONTIERA aniverseaza 150 de ani existenta in parcul Herastrau

POLITIA DE FRONTIERA sarbatoreste sambata de la ora 10.00, in parcul Herastrau, 150 de ani de existenta, printr-un eveniment care va include, intre altele, o expozitie de echipaje, un concert de muzica de fanfara si o demonstratie de manuire a armelor, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Potrivit sursei citate, in cadrul evenimentului de sambata va avea loc o expozitie de tehnica de mobilitate terestra si navala, folosita de politistii de frontiera in cadrul misiunilor de supraveghere. De asemenea, vor fi organizate un concert de muzica de fanfara si un spectacol folcloric al Ansamblului MAI Ciocarlia.

Totodata, in Herastrau vor fi organizate si exercitii demonstrative de autoaparare, precum si o demonstratie de manuire a armelor, facua de Asociatia “Traditia Militara”.

Citeste si: O noua PROMOTIE a Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” intra in activitate

Cu acelasi prilej, vor fi amplasate stand-uri de informare si prezentare despre cariera de politist de frontiera, activitatea de zi cu zi a POLITIEI DE FRONTIERA si dreptul la libera circulatie a persoanelor.

De asemenea, copiii vor avea avea ocazia sa se fotografieze in uniforma Politiei de Frontiera sau la bordul mijloacelor de mobilitate.

De Ziua POLITIEI DE FRONTIERA vor fi organizate si plimbari pe lacul Herastrau, cu ambarcatiuni ale Politiei de Frontiera – nave rapide de interventie si de abordaj-control-salvare.

Citeste si: Peste 800 de angajati ai MAI vor actiona in aceasta vara pe LITORAL pentru prevenirea faptelor antisociale

POLITIA DE FRONTIERA Romana aniverseaza astfel 150 de ani de la semnarea, de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Decretului numarul 893/1864, prin care cele doua corpuri graniceresti, “de dincoace si dincolo de Milcov”, s-au unificat, formand un corp specializat in pazirea frontierelor statului roman modern.

Sursa foto: adevarul.ro