POLITIA FRANCEZA a gasit ARME si MATERIAL EXPLOZIBIL intr-un apartament din nordul PARISULUI

POLITIA FRANCEZA a gasit marti ARME si un kilogram de MATERIAL EXPLOZIBIL intr-un apartament din localitatea Saint-Ouen, la periferia de nord a PARISULUI, scrie cotidianul Le Parisien.

In timpul operatiunii, agentii au gasit doua pachete cu material exploziv, fiecare cantarind 500 de grame, fiind descoperite de asemenea detonatoare electrice si grenade defensive.

Tot marti, fortele de securitate au perchezitionat sediile din sudul Frantei ale asociatiei Artigat, condusa de imamul salafist francez de origine siriana Olivier Corel, zis si ’emirul alb’, si care se afla in atentia autoritatilor pentru legaturile sale cu jihadisti din zona orasului Toulouse.

CITESTE SI: POLITIST DE FRONTIERA, IMPUSCAT MORTAL IN FRANTA

In cursul zilei de luni, politia franceza a gasit o centura cu explozivi intr-un cos de gunoi in localitatea Montrouge, la periferia de sud a Parisului, centura similara celor folosite in atentatele de pe 13 noiembrie, potrivit cotidianului Le Monde fiind chiar si acelasi tip de exploziv, TATP.

Montrouge este una dintre zonele principale unde se fac in prezent investigatii. Aici a fost localizat si telefonul mobil al lui Salah Abdeslam, unul dintre participantii la atacurile de la Paris si despre care se crede ca se ascunde acum in Belgia, unde ar putea comite alte atentate.

Sursa foto: canal3