Politia, implicata in raportarile despre inundatii? Liviu Dragnea a facut aceasta propunere

Politia urmeaza, cel mai probabil, sa se implice in problemele legate de inundatii. La Comandamentul desfasurat in aceasta seara, vicepremierul Liviu Dragnea a propus ca politistii sa verifice raportarile din teritoriu referitoare la situatia inundatiilor.

“Voi propune vicepremierului Gabriel Oprea sa aprobe ca, incepand din acest moment sau de maine, atunci cand se fac raportari din localitatile cu inundatii sa se implice si politistii din posturile de Politie respective. Sunt oameni in care putem avea incredere”, a comunicat Liviu Dragnea.

Vicepremierul  a facut apel la colegii din administratia locala sa verifice alaturi de sefii de post informatiile si sa le transmita cat mai rapid.

“Este un sistem in care avem incredere si nu cred ca oamenii din politie isi permit sa dea informatii eronate si au capacitatea sa verifice”, a mai spus Dragnea.

Citeste si: Codul PORTOCALIU ramane valabil si in week-end: Ploile torentiale, dublate de vant

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a intarit ideea lui Dragnea, motivand ca implicarea Politiei nu ar mai permite transmiterea de date eronate.

“Pe linie medicala vreau sa dati atentie fantanilor, populatia sa fie avertizata sa nu consume apa din fantanile inundate pana ce acestea nu sunt verificate si dezinfectate”, a mai spus Raed Arafat.