POLITIA ROMANA a sesizat Parchetul Brasov cu privire la situatia semnalata de politistul GODINA

Politia a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov cu privire la situatia semnalata de politistul MARIAN GODINA, respectiv presiunile facute de superiorii sai dupa ce a retinut un permis de conducere, a transmis, marti, Inspectoratul General al Politiei Romane, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat, ca urmare a verificarilor facute de Directia de Control Intern din Politia Romana, “seful Politiei Romane a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, pentru clarificarea situatiei de fapt”.

Politia Romana a mai transmis ca “agentul sef adjunct de politie MARIAN GODINA nu a facut obiectul acestui control”.

O echipa a Directiei de Control Intern din Politia Romana s-a deplasat, marti dimineata, la Brasov, pentru a verifica situatia semnalata de politistului MARIAN GODINA, conform IGPR.

CITESTE SI: Politistul MARIAN GODINA DEMISIONEAZA: URASC POLITIA ROMANA si pe SEFII EI

Politistul de Rutiera, care a publicat recent o carte in care povesteste despre peripetiile din trafic, a scris pe pagina sa de Facebook ca in urma unui incident din trafic, in care a oprit o masina in care se afla directorul Crucii Rosii din Brasov, a avut probleme cu superiorii sai, care l-au acuzat ca nu s-a prezentat si ca ar fi avut un “ton arogant”.

In urma acuzatiilor, politistul a scris pe Facebook ca mama sa a ajuns la spital in stare grava si ca el vrea sa-si dea demisia.

“Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adica saptamana trecuta, si am oprit o masina al carei sofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit sa se opreasca pentru a nu fi lovit. M-am prezentat, i-am cerut actele soferului si i-am spus ca i se va retine permisul. In timp ce ma duceam spre masina politiei, de pe locul din dreapta fata a masinii oprite a coborat o doamna care a venit la mine si mi-a zis, «Stati ca nu e chiar asa, stati sa negociem ca eu sunt directoarea de la Crucea Rosie Brasov si colaborez cu sefii tai». Mi-am facut treaba si i-am retinut permisul soferului”, a scris GODINA pe pagina sa de socializare.

In urma acestui incident, politistul de la Rutiera sustine ca a fost chemat de superiorii sai si luat la rost, acuzat ca a avut un limbaj licentios si nu s-a prezentat in momentul in care a cerut documentele la control.

“Astazi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit sa dau explicatii pentru comportamentul avut fata de sofer. Doamna m-a reclamat ca, desi soferul m-a intrebat cum ma cheama, am refuzat sa-i spun si i-am zis pe un ton arogant ca scrie pe procesul-verbal cum ma cheama. Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat ca mi-am permis sa nu tin cont ca doamna are functie”, mai scria GODINA pe Facebook.

MARIAN GODINA a inregistrat conversatia avuta cu soferul autoturismului si a facut publica inregistrarea din care reiese ca si-a spus numele si ca limbajul sau nu a fost unul neadecvat.

 Sursa foto: universulargesean