POLITIA ROMANA isi sarbatoreste ziua in Parcul Tineretului, alaturi de cei mici

Demonstratii cu caini si standuri cu tehnica folosita in activitatea politistilor sunt cateva dintre atractiile pregatite pentru duminica in Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4, cu prilejul Zilei Politiei Romane, sarbatorita in fiecare an la 25 martie.

In Parcul Lumea Copiilor vor fi amenajate standuri expozitionale cu tehnica folosita in activitatea politistilor: laboratorul mobil folosit de Institutul de Criminalistica din Inspectoratul General al Politiei Romane pentru realizarea cercetarii eficiente la locul comiterii infractiunilor, “robotelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, autospecialele si motocicletele utilizate de politisti in misiunile operative, informeaza Agerpres. 

CITESTE SI: POLITIA ROMANA: CEA MA AMPLA CAMPANIE SOCIALA DE EDUCATIE, PREMIATA IN SUA 

Nu va lipsi o expozitie de arme aflate in dotarea luptatorilor Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale.

De asemenea, vor avea loc demonstratii ale Serviciului Canin al Politiei Capitalei. Echipe mixte, formate din politist conductor si caine, vor efectua diferite demonstratii de patrulare, prindere si imobilizare a infractorilor sau de aparare la atacul prin surprindere.

Pentru cei mici sunt organizate concursuri interactive, ei avand posibilitatea sa devina “politisti pentru o zi”.

Actiunile vor avea loc intre orele 10,00 si 14,00.

In acest context, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, va participa incepand cu ora 12,00 la ceremonia dedicata eroilor politisti care va avea loc la Monumentul Eroilor Militari Romani Cazuti la Datorie, din Parcul Tineretului, in fata Palatului National al Copiilor. Ulterior, Oprea va vizita expozitia de tehnica din Parcul Lumea Copiilor.

CITESTE SI: MASINI NOI PENTRU POLITISTI

Cu prilejul aniversarii a 193 de ani de la atestarea documentara a Politiei Romane Moderne, a devenit o traditie ca politistii sa fie alaturi de cetateni pentru a sarbatori.

Ziua Politiei se sarbatoreste din 2002 pe 25 martie si este cuprinsa in Legea privind organizarea si functionarea Politiei Romane.

Sursa foto www.agerpres.ro