Politia Romana, politizata: Senatul a adoptat o lege in acest sens

Seful Politiei Romane ar putea primi, in curand, rangul de secretar de stat. Senatul a adoptat, marti, in calitate de prima Camera sesizata, un proiect de lege propus de Guvern  care va face posibil ca Politia sa fie condusa politic.

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, liberalul Corneliu Dobritoiu, care a mentionat ca vorbeste in numele grupului PNL, nu este de accord cu acest proiect de lege , explicand  ca Romania va fi astfel primul stat din UE care acorda un rang politic sefului Politiei.

“Acest demers legislativ este unul inutil si pagubos intr-un an cu doua alegeri. Vom fi primul stat din Uniunea Europeana care acordam un rang politic sefului Politiei Romane. Cream un clivaj intre ceilalti sefi de arme din interiorul aceluiasi minister”, a explicat acesta.

Guvernul  arata ca aceasta masura trebuie sa fie luata in vederea cresterii rolului si implicarii Inspectoratului General al Politiei Romane in adoptarea deciziilor strategice si pentru asigurarea unui nivel de reprezentare adecvat rolului Politiei Romane in randul autoritatilor de aplicare a legii.

Proiectul de modificare a Legii 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, for decizional.

Citeste si: Politia, condusa politic! Guvernul Ponta 3 a initiat o lege controversata