Politica bate fotbalul: Prima liga din Ucraina a fost amanata pe termen nedefinit

Din pacate, evenimentele din ultimele saptamani din Ucraina au afectat si fotbalul. Dinamo Kiev a fost nevoita sa joace in Cipru meciul cu Valencia din Europa League, acelasi lucru urmand sa se intample si cu amicalul dintre tara vecina si reprezentativa SUA.

In plus, Liga ucraineana de fotbal a anuntat, miercuri, ca meciurile din prima liga s-au amanat pe termen nedefinit din cauza situatiei politice tensionate

Situatia politica ramane tensionata in Ucraina, iar din cauza acestui fapt si a posibilitatii izbucnirii unor violente in Peninsula Crimeea, Ministerul Ucrainean de Interne le-a transmis sefilor Ligii Profesioniste din Ucraina ca prima liga va fi amanata pe termen nedefinit.

Citeste si: Violentele din Ucraina muta un meci in Cipru. Dinamo Kiev – Valencia se va juca la Nicosia 

Returul campionatului din Ucraina ar fi trebuit sa inceapa la finele saptamanii in curs, iar duminica 2 martie microbistii din tara vecina sperau sa poata asista la un nou derby intre Sahtior Donetk si Dinamo Kiev.

Derby-ul din Ucraina ar fi trebuit sa se dispute pe stadionul ”Olimpic” din Kiev, aflat la 3,6 kilometri de Piata independentei, zona in care au avut loc cele mai sangeroase proteste. In acest moment, Sahtior e pe primul loc in Ucraina, cu 38 de puncte in 17 etape, cu 5 puncte mai mult decat Metalist Harkov si Dinamo Kiev, celelalte echipe aflate pe podium.

Sursa foto: e-maramures.ro