POLITICA lui VLADIMIR PUTIN va duce la PRABUSIREA RUSIEI

Politica Kremlinului pune la incercare nu doar rezistenta ordinii mondiale actuale, dar poate sa conduca chiar la PRABUSIREA RUSIEI, estimeaza istoricul german GERD KOENEN, intr-un articol publicat in ziarul Zeit On-line, citat luni de agentia de presa Unian.

In opinia expertului german, presedintele rus VLADIMIR PUTIN si-ar dori sa intre in istorie ca ‘lider al Eurasiei’ si cel care a reintregit teritoriul Rusiei. In acest scop, el reinvie doctrina imperiala, bazata, pe de o parte, pe ‘doctrina Brejnev’, cand unor state mai mici, care intra in sfera de interese a Rusiei, le este refuzata suveranitatea deplina, asa cum este cazul Ucrainei si Republicii Moldova. Pe de alta parte, Putin face apel la grandoarea prerevolutionara a Imperiului tarist.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN le-a cerut OLIGARHILOR sa isi aduca banii inapoi in RUSIA 

La un an de la anexarea Crimeii, RUSIA lui VLADIMIR PUTIN duce ‘razboaie agresive informationale, intre altele, mult mai perfide decat propaganda sovietica’, care reusesc sa influenteze opinia cetateanului mediu german, pregatit sa trateze cel putin cu intelegere faptul ca Rusia lupta ‘contra fascismului’ in Ucraina. Moscova considera ca schimbarea de regim de la Kiev in iarna anului trecut a fost o lovitura de stat, taxandu-i drept ‘fascisti’ pe noii lideri ucraineni, din cauza numarului mare de formatiuni nationaliste participante la miscarea de contestare a presedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Nu doar germanii ‘ar trebui sa inteleaga’ Rusia, ci si rusii insisi, dintre care majoritatea este orbita de ceva asemanator ‘complexului de la Versailles’, care a condus spre nazism Germania in anii 1930.

“Toate analogiile istorice directe sunt false”, spune GERD KOENEN. Cu toate acestea, in opinia sa, se poate compara ‘isteria germana din perioada dintre cele doua razboaie mondiale’ cu ideile lui Putin despre rusi ca ‘natiunea cea mai divizata din lume’ si necesitatea salvarii valorilor traditionale ale ‘lumii ruse’ de amenintarea externa care ar veni dinspre Occident.

CITESTE SIVLADIMIR PUTIN a ordonat, luni, plasarea FLOTEI NORDULUI in stare de ALERTA

RUSIA —un fel de ’emirat cu rachete strategice’ — spre deosebire de URSS si de o alta putere mondiala, China — ‘nu dispune de o baza industriala civila cu resurse tehnologice si stiintifice adecvate’ si sufera de pe urma unei ‘spirale demografice descendente’, mai spune istoricul german, citat de agentia ucraineana de presa.