POLITICA MADE in PSD! Profitul URIAS de la companiile de stat, inghitit de maririle de pensii si salarii

Politica in stil PSD: Trei miliarde de lei, profitul de la companiile de stat, inghitit de maririle de pensii si salarii. Maririle de pensii si salarii au stors tot profitul de la companiile de stat. Peste trei miliarde de lei din castigurile acestor societati au acoperit gaurile bugetare generate de politicile de guvernare pesediste.

Fostul premier Sorin Grindeanu a decis, la inceputul acestui an, ca minimum 90% din profit sa intre direct in bugetul statului. Anterior, doar o pondere de 50% din dividende era obligatoriu sa fie virata la bugetul public, restul putand fi investit in dezvoltare. Cei mai multi bani au fost incasati de la Hidroelectrica, societate care a contribuit la bugetul statului cu peste 829 milioane de lei.

Printre societatile carora statul le-a luat profitul se afla si Rasirom, coordonata de Serviciul Roman de Informatii. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, condus de Petre Daea, a contribuit la bugetul de stat cu 22.000 lei. Banii au fost luati din profitul companiei Piscicola SA, informeaza jurnalistii de la cotidianul Romania Libera.

Sursa foto: realitatea