Politician batut in Sfantu Gheorghe pentru ca nu stia limba maghiara

Gheorghe Predut, fostul lider al PD Covasna, sustine ca a fost batut la Sfantu Gheorghe, in noaptea de Revelion, de un grup de tineri, pentru ca nu stia limba maghiara.

Gheorghe Predut a depus o plangere la Politia Covasna reclamand ca in noaptea de Revelion a fost agresat si batut pe o strada din Covasna, in zona Tribunalului, de un grup de tineri, pe motiv ca nu cunoaste limba maghiara. In urma loviturilor, Gheorghe Predut, fost presedinte al PD Covasna in perioada 1994-2001, a suferit o fractura costala si mai multe leziuni. Politicianul le-a spus oamenilor legii ca tinerii i-au adresat cateva intrebari in limba maghiara si pentru ca le-a raspuns ca nu vorbeste aceasta limba a fost luat la bataie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Nicoleta Marin, dispeceratul Politiei a fost sesizat, in noaptea de Revelion, ca un barbat din Sfantu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau sase tineri. Predut a fost transportat la Spitalul Judetean, iar joi a depus o plangere la Politia Sfantu Gheorghe.

“Daca imi spunea cineva ca se poate intampla asa ceva in municipiul Sfantu Gheorghe, nu-l credeam”, a declarat Gheorghe Predut pentru Mediafax.

Sursa foto: romaniatv.net