Politie: Cel putin cinci britanici se alatura, saptamanal, gruparii teroriste STAT ISLAMIC

“Cel putin cinci” BRITANICI pleaca “in fiecare saptamana” in Irak sau in Siria pentru a intra in randurile gruparii STATUL ISLAMIC (SI), a afirmat marti seful politiei britanice, Bernard Hogan-Howe, citat de AFP.

“Progresele grupului SI in Irak si Siria, care sunt obtinute tot mai repede, in prezent spre Turcia, nu sunt simple orori comise in tinuturi indepartate”, a declarat seful politiei.

Citeste si: CANADA A RIDICAT NIVELUL DE ALERTA PRIVIND RISCUL DE ATENTATE

“Stim ca peste 500 de BRITANICI au facut drumul pentru a participa la conflict. Numerosi dintre acestia s-au intors, dar multi altii vor vrea sa mearga in lunile sau poate anii urmatori”, a adaugat Bernard Hogan-Howe.

“Avem in continuare o medie de cinci persoane care li se alatura in fiecare saptamana. Cinci pe saptamana, poate parea putin, dar cand iti dai seama ca sunt 50 de saptamani pe an, 250 de noi RECRUTI, este cu 50% mai mult peste numarul celor care estimam ca au mers deja acolo”, a mai spus el.

“Datele reprezinta un minim. Pot fi multi altii care au calatorit intr-o alta tara inainte de a merge in Siria si Irak, intr-un mod care intotdeauna poate fi identificat cand ai de-a face cu state lipsite de autoritate si frontiere permeabile”, a explicat seful politiei britanice.

Citeste si: STAT ISLAMIC ANTRENEAZA PILOTI CU AJUTORUL UNOR AVIOANE CAPTURATE DE LA ARMATA SIRIANA

De asemenea, Bernard Hogan-Howe a atras atentia ca revenirea pe strazile din Marea Britanie “a unor indivizi avand potential o experienta militara” “reprezinta un RISC pentru comunitatile noastre”.

In Siria, fortele kurde care apara orasul strategic Kobane erau marti in asteptarea unor intariri dupa ce au rezistat unui nou asalt din partea JIHADISTILOR Statului Islamic.

Sursa foto: bbc.co.uk