Politist de frontiera, IMPUSCAT MORTAL in FRANTA

Un agent al POLITIEI DE FRONTIERA a fost UCIS, luni dimineata, intr-un SCHIMB DE FOCURI izbucnit in SUDUL FRANTEI in cursul unei operatiuni pentru RETINEREA UNUI SUSPECT, afirma surse citate de ziarul Le Parisien.

Un schimb de focuri intre agenti ai politiei de frontiera si un individ inarmat a izbucnit luni dimineata in zona Saint-Jean-du-Var din orasul Toulon, situat in sudul Frantei. Politistii au descins la locuinta unui barbat cautat pentru infractiuni vamale. Individul cautat a deschis focul din locuinta cu o arma semiautomata M16. De asemenea, individul avea pe el o vesta antiglont.

Un agent al politiei de frontiera a fost impuscat mortal in schimbul de focuri, iar altul a fost ranit, a declarat procurorul de Toulon, Xavier Tarabeux.

CITESTE SI: ATENTATE PARIS: CUM A MURIT CAINELE EROU DIESEL, IN TIMPUL ASALTULUI DE LA SAINT-DENIS

Suspectul a fost retinut de fortele de ordine. Este vorba de un barbat de 33 de ani acuzat de trafic de droguri. Anchetatorii au dat asigurari ca, in acest moment, nu exista niciun element care sa arate vreo legatura intre acest suspect si un complot terorist.

Autorul atacului de luni era cunoscut de fortele de ordine, fiind condamnat in trecut pentru trafic de droguri. Insa, conform unor surse citate de presa franceza, individul este suspectat de trafic de arme de foc. Franta a luat masuri speciale de securitate dupa atacurile teroriste comise la Paris pe 13-14 noiembrie, cand militanti islamisti au omorat 130 de persoane.

Sursa foto: mirror