Politist din Pitesti, arestat in timp ce primea mita

Un politist din Pitesti a fost arestat preventiv, joi, pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea 1.000 de lei de la denuntator pentru a nu intocmi actele de constatare a unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere, informeaza Mediafax.

Politistul Ionut Duta, in varsta de 35 de ani, care are gradul de agent principal, este acuzat ca a primit 1.000 de lei pentru a nu intocmi actele de constatare a unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Ionut Duta a fost retinut, initial, pentru 24 de ore,  dupa ce a fost prezentat Tribunalului Arges, el fiind arestat pentru 29 de zile sub acuzatia de luare de mita. Duta si-a inaintat demisia din politie, el aflandu-se incarcerat in arestul Politiei Arges.

Flagrantul a fost organizat de Serviciul Judetean Arges al Directiei Generale Anticoruptie, in urma unui denunt formulat de catre soferul unui autoturism, care il acuza pe politist ca i-a cerut mita dupa ce a prins-o pe sotia sa in trafic, la volanul unei masini cu numere de inmatriculare provizorii expirate.

Sursa foto: b365.ro