Poliţist lovit intenționat cu maşina de un şofer ce fusese atenționat că staționa neregulamentar! Video

Sindicatul Europol a anunțat, sâmbătă, prin intermediul unei postări pe facebook faptul că un polițist a fost lovit intenționat, cu mașina, de un șofer care staționa neregulamentar în zona Gării de Nord din Capitală. Alături de postare sunt atașate și imaginile surprinse de o cameră de supraveghere cu momentul incidentului.

Update 2: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„Schimbare firească de situaţie. Şoferul este acuzat de ultraj şi se află în acest moment la audieri. După mediatizarea cazului, poliţistul a fost chemat de procurorul de caz pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. A fost însoţit de avocatul Sindicatului EUROPOL. În aceste momente, şoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “ultraj””, a comentat Sindicatul Europol.

„Aşteptăm cu mult interes deznodământul, în condiţiile în care toate probele administrate demonstrează fără echivoc intenţia şoferului de a lovi poliţistul şi de a se sustrage. Vă reamintim că în goana lui, pentru a nu fi prins, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a pătruns pe străzi unde era acces interzis şi chiar a lovit alte autoturisme parcate. Începe să se facă dreptate!”, precizează sindicaliștii.

Update: ”​Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe polițist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituției nu îi pasă!”, se afirmă duminică pe pagina de Facebook a Europol într-un update la postarea inițială, în care era făcut public incidentul și erau prezentate imagini cu acesta.

”Individul care a dat cu autoturismul peste polițist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului. Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!”

Știre inițială

„Polițist lovit violent de un șofer. Un autoturism staționat neregulamentar în zona Gării de Nord din București, pe modul “avarii”, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare. Șoferul nu a “suportat” critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, relatează Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, individul a fost prins la cinci străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. „Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât “tentativă de omor””, se arată pe pagina de facebook a sindicatului Europol.

Sursa foto: captura video