POLITISTI DE FRONTIERA, implicati intr-o retea de trafic de tigari

Procurorii DIICOT si politistii au facut, luni, 26 de PERCHEZITII in judetul Galati, la mai multe persoane suspectate de trafic cu tigari de contrabanda, printre cei vizati fiind si cinci politisti de frontiera, potrivit unor surse din Politia de Frontiera.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au ridicat, in baza unor mandate de aducere, 35 de persoane suspectate de constituire sau de sprijinire a unei grupari infractionale care ar fi adus din Republica Moldova si ar fi vandut TIGARI DE CONTRABANDA.

Citeste si: PIATA NEAGRA A TIGARETELOR, LA CEL MAI RIDICAT NIVEL DIN ULTIMII TREI ANI

Printre cele 35 de persoane care vor fi audiate de procurori sunt si opt POLITISTI DE FRONTIERA, dintre care cinci sunt SUSPECTI in cauza, iar trei vor da declaratii in calitate de martori.

Ofiterii Directiei de Informatii si Protectie Interna au sesizat, in luna mai, conducerea Politiei de Frontiera Galati, cu privire la faptul ca mai multi AGENTI sunt implicati intr-o retea de TRAFIC DE TIGARI din Republica Moldova. POLITISTII DE FRONTIERA sunt suspectati ca ar fi adus personal TIGARI din Republica Moldova sau ca ar fi permis trecerea la granita a celorlalti membri ai gruparii, au declarat surse apropiate anchetei, informeaza Mediafax.

In urma cu cateva zile a fost a organizat un FLAGRANT pentru prinderea unui POLITIST DE FRONTIERA. Acesta a aruncat geanta cu TIGARI in momentul in care a fost prins si a spus ca nu ii apartine, insa anchetatorii au gasit acolo si cardul acestuia de salariu, au precizat sursele citate.

Citeste si: ACTIUNEA BLOCADA: PESTE 360.000 DE TIGARI SI 22 DE ARME CONFISCATE

TIGARILE traficate de gruparea din care ar face parte si cei cinci POLITISTI DE FRONTIERA erau vandute “la negru”, fie de catre acestia, fie cu ajutorul unor intermediari.