Politisti in afara legii: Aproape 400 au fost suspendati in ultimii doi ani

Politistii din Romania certati cu legea s-au inmultit in ultimii doi ani. Aproape 400 angajati MAI au fost pusi la dispozitie sau au fost suspendati din functie, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul lor, au fost arestati preventiv sau au fost trimisi in judecata.

“Au fost pusi la dispozitia unitatilor sau au fost suspendati din functie un numar de 397 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale, judecarii in stare de libertate sau liberate provizoriu pe cautiune, respectiv in urma arestarii preventive”, a anuntat MAI.

De asemenea,  au fost desfacute contractele de munca pentru 57 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, dupa ce acestia au fost condamnati definitiv si irevocabil.

Peste 1.200 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au fost cercetati, in primele sase luni ale anului, de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, numar cu cinci la suta mai mare fata de cel din perioada similara din 2012, potrivit datelor date publicitatii in luna august.