Politisti RETINUTI in urma PERCHEZITIILOR la suspecti de CORUPTIE si FURTURI din PORTUL CONSTANTA

Cinci persoane, intre care trei politisti de la Serviciul Politiei Transporturi Maritime Constanta, au fost retinute, in urma perchezitiilor facute joi pentru destructurarea unei retele specializate in furtul de produse petroliere si ingrasaminte din vagoanele de tren care intra in Portul Constanta.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori de la Parchetul Tribunalului Constanta, in perioada 2014 – 2015, Florin Mustatea, ajutat de persoane ramase inca nedepistate, a furat din vagoane cisterna sosite in Portul Constanta diferite cantitati de produse petroliere, pe care le-a valorificat apoi cu ajutorul lui Costel Bobric si a altor participanti, neidentificati pana in prezent.

In aprilie 2015, Mustatea le-a dat mai multe sume de bani si produse petroliere politistilor Cristian Buga si Sorin Cosmeanu, de la Politia Transporturi Maritime Constanta, iar colegul acestora, Nicolae Zanet, a primit de la un alt participant la furturile de produse petroliere diverse sume de bani, astfel incat sa le permita acestora sa sustraga in continuare combustibili din Portul Constanta.

CITESTE SI: DNA a descins la postul NEPTUN TV

Joi, in urma perchezitiilor facute la locuintele inculpatilor sau ale apropiatilor acestora, dar si la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantitati de produse petroliere provenite de la vagoanele cisterna manevrate in Portul Constanta.

In urma celor constatate, procurorii Parchetului Tribunalului Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea celor cinci.

Cristian Buga, Nicolae Zanet si Sorin Cosmeanu, politisti la Compartimentul de Ordine Publica al Serviciului de Politie Transporturi Maritime Constanta, sunt acuzati de luare de mita, Florin Mustatea de furt calificat si dare de mita, iar Costel Bobric este cercetat pentru complicitate la infractiunea de furt calificat.

Ei vor fi prezentati, vineri, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Intr-un comunicat al DGA de joi se preciza ca, in noiembrie 2014, Serviciul Judetean Anticoruptie Constanta a sesizat Parchetul Tribunalului Constanta ca o retea se ocupa cu furtul de produse petroliere, alcool si ingrasaminte din vagoanele de tren care intra in Portul Constanta.

Din verificari a rezultat ca gruparea era sprijinita de lucratori ai SNCFR Marfa SA, paznici din portile de acces in port si politisti de la Serviciul Politiei Transporturi Maritime Constanta.

CITESTE SI: CONSTANTA: PERCHEZITII la EVAZIONISTII din domeniul CONSTRUCTIILOR

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Constanta, impreuna cu ofiteri DGA din serviciile judetene Constanta, Tulcea, Braila, Calarasi si Ialomita, cu sprijinul Gruparii de Jandarmi Mobila ”Tomis” Constanta au organizat, joi, zece perchezitii la mai multe persoane suspecte de implicare in acest caz, fiind puse in aplicare si 12 mandate de aducere, intre care cinci pentru agenti de politie.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Sursa foto www.dcnews.ro