POLITISTI ROMANI decorati pentru indeplinirea MISIUNILOR INTERNATIONALE

Cinci politisti romani au primit Medalia de Serviciu EUPOL Afganistan, in cadrul ceremoniei de inmanare a medaliilor ,,Medal Parade”, desfasurata la sediul Misiunii de Politie a Uniunii Europene in Afganistan (EUPOL).

La evenimentul organizat, la data de 25 septembrie, de conducerea EUPOL Afganistan, au luat parte, ca invitati de onoare, inalti oficiali din Ministerul de Interne al Republicii Islamice Afganistan si din Parchetul General Afgan, membri ai reprezentantelor diplomatice din Kabul—inclusiv a Romaniei, precum si alte oficialitati locale.

Celor 5 politisti din contingentul roman le-a fost inmanata Medalia de Serviciu EUPOL, de catre domnul Karl Ĺke Roghe, Seful EUPOL Afganistan si doamna Pia Sternvall, adjunct al acestuia, ocazie cu care le-au fost adresate multumiri pentru contributia adusa la indeplinirea obiectivelor misiunii.

CITESTE SI: Politisti romani, trimisi la Amsterdam sa prinda hoti de buzunare 

Misiunea de politie a Uniunii Europene in Afganistan (EUPOL) a fost inaugurata la data de 17 iunie 2007, ca urmare a Conferintei de la Bonn, din decembrie 2001 si a Conferintei de la Londra, din data de 31 ianuarie 2006, cat si a invitatiei adresata Uniunii Europene de catre guvernul Republicii Islamice Afganistan, de a deschide o misiune de politie civila in aceasta tara.

In prezent, in teatrul de operatiuni se afla 22 de politisti romani, care desfasoara activitati de pregatire profesionala, indrumare si consiliere a colegilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justitie si Parchetului General din Afganistan.

CITESTE SI:  ZECI DE POLITISTI TRIMISI IN FRANTA PENTRU COMBATEREA INFRACTIUNILOR COMISE DE ROMANI 

Prin activitatile desfasurate, departe de casa, in situatii de risc, politistii romani contribuie la procesul de reforma a institutiilor afgane, pentru sprijinirea statului de drept si a unei politii aflate in slujba poporului afgan si care respecta drepturile omului.

Sursa foto: realitatea.net