POLITISTI ROMANI, in misiune in STATIUNILE turistice din BULGARIA

Prima serie formata din sase POLITISTI ROMANI, cunoscatori de limba bulgara, va fi detasata, in perioada 1-31 iulie, in STATIUNILE turistice din BULGARIA, pentru a-i consilia si a le acorda sprijin cetatenilor romani care aleg sa-si petreaca vecanta pe teritoriul acestei tari, a anuntat duminica Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, in acest sezon, la solicitarea autoritatilor bulgare, POLITISTII ROMANI vor fi prezenti si in statiunea Balcic.

Astfel, la data de 1 iulie, isi va incepe misiunea in BULGARIA, in Albena, Nisipurile de Aur si Balcic, prima serie de POLITISTI ROMANI. Trei politisti din Teleorman si cate unul din Dambovita, Sibiu si Timis se vor deplaseaza in BULGARIA pentru a-si incepe misiunea.

In acest sezon, la solicitarea autoritatilor bulgare, fata de perioadele anterioare, numarul politistilor a fost suplimentat cu cate doi pe serie, intrucat activitatile comune cu politistii bulgari vor fi desfasurate si in statiunea Balcic.

Citeste si: ECHIPAJE MIXTE de politisti rutieri din Romania si Bulgaria vor actiona la frontiera pe timpul sezonului estival

Este al cincilea an in care se organizeaza asemenea misiuni, activitatile anterioare bucurandu-se de apreciere din partea turistilor romani care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct politistilor romani pentru solutionarea unor probleme, desi se aflau pe teritoriul altui stat, mai spune sursa citata.

Seful Politiei Romane, chestorul-sef de politie Petre Toba, si secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria au semnat la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, „Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune in zona de frontiera precum si a misiunilor de patrulare comune a autoritatilor competente din Romania si Republica Bulgaria in vederea asigurarii ordinii si linistii publice”.

Politisti din cele doua state actioneaza in patrule comune in scopul asigurarii ordinii si linistii publice. De asemenea, coopereaza si acorda asistenta in cadrul activitatilor specifice, relationand indeosebi cu cetateni ai propriului stat.

Activitatile de patrulare in comun au loc, indeosebi, pe perioada sezonului touristic (atat vara, cat si iarna) in zonele in care se deplaseaza turisti romani si bulgari.

In aceasta vara, POLITISTII ROMANI vor desfasura activitati comune cu politistii bulgari in cadrul unor patrule de ordine si siguranta publica, pe raza statiunilor turistice Nisipurile de Aur, Albena si Balcic din Bulgaria.

Citeste si: POLITISTII ROMANI si bulgari vor patrula impreuna in statiunea NISIPURILE DE AUR

Pe durata misiunii, POLITISTII ROMANI vor actiona in uniforma si vor executa activitati de patrulare impreuna cu politisti bulgari, in patrule mixte.

De asemenea, politistii detasati au rolul de a-i consilia si de a le acorda sprijin cetatenilor romani aflati pe teritoriul bulgar.

Misiunea POLITISTILOR ROMANI se va desfasura in doua serii, respectiv 1-31 iulie si 1-31 august, in fiecare din cele trei statiuni urmand sa actioneze cate doi politisti romani pe durata fiecarei serii.