POLITISTI ROMANI vor PATRULA pana in martie in statiunea bulgara BANSKO

Cate doi POLITISTI ROMANI, in trei serii, toti cunoscatori ai limbii bulgare, vor fi detasati, de luni pana pe 9 martie, in statiunea montana BANSKO din tara vecina, pentru a PATRULA alaturi de politisti bulgari si a indruma turistii romani.

Este al cincilea sezon de iarna in care POLITISTII ROMANI vor desfasura activitati comune de ordine si siguranta publica, alaturi de politisti bulgari, in statiunea montana BANSKO.

Pe timpul misiunii, POLITISTI ROMANI vor PATRULA impreuna cu politistii bulgari, in cadrul unor patrule auto sau pedestre, in uniforma de serviciu proprie. Acestia vor consilia, sprijini si indruma turistii romani aflati pe teritoriul bulgar.

Citeste si: POLITISTII ROMANI, intr-o noua MISIUNE la Paris

Seria actiunilor este deschisa de doi politisti, unul din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Teleorman, iar celalalt din cadrul IPJ Giurgiu, care isi vor desfasura activitatea la BANSKO pana la data de 12 ianuarie.

Aceste misiuni se desfasoara in baza documentului comun romano-bulgar “Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune in zona de frontiera precum si a misiunilor de patrulare comune a autoritatilor competente din Romania si Republica Bulgaria in vederea asigurarii ordinii si linistii publice”.

Citeste si: POLITISTI ROMANI, trimisi la Viena impotriva CERSETORILOR AGRESIVI

Activitatile de patrulare in comun au loc, indeosebi, pe durata sezonului turistic, atat vara, cat si iarna, in zonele in care se deplaseaza turisti romani si bulgari.

Sursa foto: gandul.info